için kaldı

İlber Ortaylı'dan Nobel eleştirisi: Hiçbir anlamı olmaz

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Nobel Edebiyat Ödülünün Srebrenitsa katliamının sorumlusu Sırp savaş suçlusu Miloşeviç’i savunan, Bosna soykırımını inkar eden Avusturyalı yazar Peter Handke’ye verilmesiyle ilgili olarak, “Edebiyat ödülleri maalesef belirli bir dünyanın belirli bir düşüncesine göre veriliyor. Maalesef büyük bir edebiyat ödülü kasabalılaşmış. Bu yüzden ona verilen Nobel'in de hiçbir anlamı olmaz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İlber Ortaylı'dan Nobel eleştirisi: Hiçbir anlamı olmaz

Bu yıl 5.’si düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında "Yunus Emre ve Anadolu’da Tasavvuf" adlı söyleşiye katılmak için Manisa’ya gelen Prof. Dr. Ortaylı, yoğun bir ilgiyle karşılandı. Yapımı yeni tamamlanan 650 kişi kapasiteli Yunus Emre Millet Çarşısı Kültür Salonunun tamamı dolup taşarken, kimi öğrenciler koridorlara oturarak söyleşiyi takip etti. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya Manisa’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını vurguladı.

Manisa Valisi Ahmet Deniz ise, tarihe meraklı gençlerin göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Deniz, ayrıca Yunus Emre Millet Çarşısı’nı Manisa’ya kazandıran Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’ye teşekkür etti.

“NOBEL’İ AZİZ BEY’E DAHA YENİ VERDİLER, ÇOKTAN ALMAMIZ GEREKİRDİ”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER