Bakan Ersoy açıkladı: O bölgede taksicilere eğitim verilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve tarihi yarımada ile Sultanahmet bölgesinde görev yapan yaklaşık 2 bin 500 taksiciye 'davranış ve turizm eğitimi' verileceğini açıkladı. Ersoy, "Taksicilere 13 farklı dalda eğitim verilecek. Davranış, tarih, kültür ve turizm konuları ile acil duruma müdahaleden tutun da kendilerini geliştirecek farklı dalda bu hizmet verilmiş olacak. Eğitimlerde başarılı olan arkadaşların taksilerine 'turizm dostu' logosu da takılacak" dedi.  

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Ersoy açıkladı: O bölgede taksicilere eğitim verilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Havalimanı'nda taksiciler ile bir araya geldi. Eğitimin pilot olarak ilk uygulanacağı İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi binasında gerçekleşen toplantıya Bakan Ersoy'un yanı sıra İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Yerlikaya, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Önal, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can ile taksiciler katıldı. 

Toplantıda konuşan Bakan Ersoy, Nitelikli turistin, nitelikli personel ve nitelikli hizmet istediğini bunun yolunun da nitelikli personel eğitimiyle gerçekleşebileceğini belirten Ersoy, "Personel eğitimlerine önem vermeye, öncü olmaya çalışıyoruz. Turizm denilince İstanbul'un çok önemli bir yeri var. Türkiye'ye gelen her üç turistten biri İstanbul'dan giriş yapıyor. İstanbul'a giriş yapan turistin ağırlıklı bir bölümü de havalimanından giriş yapıyor. Bu anlamda taksicilerin eğitim konusunda pilot bölge olarak İstanbul Havalimanı'nı seçtik." dedi.

"13 FARKLI DALDA EĞİTİM VERİLECEK"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER