Dünyaya selam dersi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le buluşmasında koronavirüs önlemi nedeniyle verdiği selam ve siyasilerin arasındaki ‘dirsek selamı’ dünya ülke yöneticileri arasında büyük ilgi görüyor ve hızla yayılıyor. TBMM’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na da dirsekle selamlaşma yöntemi soruldu. Çavuşoğlu, özetle şunları söyledi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünyaya selam dersi

“Bu dirsek temasıyla selamlaşma Hasan Doğan’ın fikri. O gün Brüksel’e giderken uçakta başlatmıştı, bizim de hoşumuza gitmişti. Esas, Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlama yöntemi Brüksel’de tüm dünya tarafından görülünce tüm dünyada uygulanmaya başladı. Bizim de geleneklerimize uygun. Gönül selamı.

OTELDE KARANTİNA ESPRİSİ

(Yurtdışı seyahatlerini kısıtlama gündemde mi?) Toplu yapılacak etkinlikleri, örneğin Antalya Diplomasi Forumu’nu, Türkiye’de hiçbir vaka olmadan erteledik. Örneğin nisan başında NATO Dışişleri Toplantısı var, ertelenmezse katılacağız.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER