Amazon'un kurucusu Bezos'tan iklim değişikliğiyle mücadeleye 10 milyar dolar

ABD’li e-ticaret devi Amazon’un kurucusu ve üst yöneticisi (CEO) Jeff Bezos, iklim değişikliği ile mücadele için 10 milyar dolar harcamayı planlıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Amazon'un kurucusu Bezos'tan iklim değişikliğiyle mücadeleye 10 milyar dolar

ABD’li e-ticaret devi Amazon’un kurucusu ve üst yöneticisi (CEO) Jeff Bezos, yaptığı açıklamada, kendi kurduğu Bezos Dünya Fonuna (Bezos Earth Fund) yaptığı 10 milyar dolar bağışı, 2030'a kadar iklim değişikliğiyle mücadelede harcamayı hedeflediğini bildirdi.

Bezos, sosyal medya platformu Instagram üzerinden de çevre sorunları ile ilgili kar amacı gütmeyen Dünya Kaynakları Enstitüsü Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi Andrew Steer’i, Bezos Dünya Fonuna CEO olarak seçtiğini açıkladı.

Steer, yeni görevinden dolayı kendisini şanslı hissettiğini söyleyerek, iklim değişikliğinin yoksul ve dışlanmış topluluklara zarar verdiği için kampanyalarında sosyal adaleti vurgulayacağını belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER