için kaldı

ÖSO, Azez'de DAEŞ'e karşı harekete geçti

- Aralarında Sultan Murat Tugayı ve Cephetul Şam grubunun da bulunduğu ÖSO birlikleri, bölgeyi 2 yıla aşkındır elinde tutan DAEŞ mevzilerine tank, top ve ağır silahlarla saldırdı.

F5HABER F5HABER
ÖSO, Azez'de DAEŞ'e karşı harekete geçti

KİLİS (AA) - Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Halep'e bağlı Azez ilçesindeki DAEŞ hedeflerini tank ve ağır silahlarla ateş altına aldı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, 3 gün önce Türkiye sınırına yakın bölgelere askeri yığınak yapan ÖSO, bu sabah erken saatlerde Azez'e bağlı Harcere ve Delhe köyleri arasındaki terör örgütü DAEŞ mevzilerine karşı saldırıya geçti.

Halep'ten gelen, aralarında Sultan Murat Tugayı ve Cephetul Şam grubunun da bulunduğu ÖSO birlikleri, bölgeyi 2 yıla aşkındır elinde tutan DAEŞ mevzilerine tank, top ve ağır silahlarla saldırdı. 

Saldırısı sonrası terör örgütünün zayiat verdiği öğrenildi. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise bölgede keşif uçuşları yapıyor. 

Cephetül Şam grubunun Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı'nın komutasındaki ÖSO birlikleri, DAEŞ'i bölgeden uzaklaştırmayı hedefliyor.

Bu arada, güvenlik güçleri, Kilis'in Elbeyli ilçelerine bağlı Akıncı ve Ardıçlı köylerinin sınır hattındaki önlemlerini artırdı.

SONRAKİ HABER