Koronavirüs tedbirleri karavan kampına ilgiyi arttırdı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki Poyrazlar Gölü, sokağa çıkma kısıtlamalarında evde sıkılan vatandaşların adresi oldu. Karavanı olan vatandaşlar hafta sonunu Poyrazlar Gölü’nün yanında bulunan kamp alanına gelerek manzara eşliğinde eşsiz doğanın keyfini çıkarıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Koronavirüs tedbirleri karavan kampına ilgiyi arttırdı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararlar gereğince ülke genelinde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarını evinde geçirmek istemeyen vatandaşlar, karavanları ile yola koyuldu. Hem İstanbul’a yakın olması hem de eşsiz doğası ve seyrine doyumsuz manzaralarıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Poyrazlar Gölü, karavanı olanlar tarafından ilgi gördü.

'Doğa ile iç içe olmak keyifli' 

56 saatlik sürecek kısıtlamayı ailesiyle birlikte kamp alanında geçirecek olan Mehmet Ali Batu, "Bu hobi gün geçtikçe değer kazanmaya başladı. İnsanlar artık daha fazla doğada ve kendine özel alanlarda vakit geçiriyorlar. Kamp alanında hiç kimsenin müdahale etmediği, kendi özel eşyalarımızla kalabileceğimiz bir yerdeyiz. Tercih etme nedenimiz bu zaten. Buradaki tek sıkıntımız pazartesi günü işe gideceğiz. Fakat geri dönemiyoruz. Bu yüzden pazartesi günü için izin kullandık. Pazartesiyi de tatilimize ekliyoruz. Çok keyifli bir hobi, eşimle evlendiğimizden beri kamp yapıyoruz. Şimdi kızımız olduğu için karavan edindik. Daha önceden çadır ile kamp yapıyorduk. Doğa ile iç içe olmak çok keyifli. Daha özel ve kendine ait eşyalarla bir yerlerde olmak, insanların bu dönemde daha çok tercih ettiği bir durum haline geldi. Bu turizme olan ilginin armasında pandeminin büyük etkisi oldu” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER