için kaldı

600 bin lira dolandırıcılık sanığı tahliye oldu

ANTALYA'da kamu görevlileriyle bağlantısı olduğu yalanını söyleyerek, çok sayıda kişiyi yaklaşık 600 bin lira dolandırmakla suçlanan Birol D., tahliye oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
600 bin lira dolandırıcılık sanığı tahliye oldu

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Konyaaltı Jandarma Komutanlığı ekiplerince geçen yıl, Konyaaltı, Kemer ve Elmalı ilçelerinde kendisini 'Mustafa D.' olarak tanıtan kişinin, kamu görevlileriyle bağlantısı olduğu yalanını söyleyerek, dolandırıcılık yaptığı bilgisi üzerine çalışma başlatıldı. Araştırma sonucu kendisini 'general' olarak tanıtarak, dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen kişinin, Birol D. olduğu belirlendi. D.'nin, ilçe sakinlerini, kamu görevlileriyle bağlantılı olduğu yalanıyla ikna ederek, her türlü kamu arazisi tapusunu şahıs adına çıkartma, milli emlak ve mahkemelerde devam eden işleri olumlu sonuçlandırma gibi işlemleri yapabileceğini söyleyip çok sayıda kişiden yaklaşık 600 bin lira aldığı öğrenildi.

TUTUKLANDI, HESABINA BLOKE KONULDU

Şikayet üzerine Birol D., Konyaaltı'na bağlı Çakırlar Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı. Deniz'in evinde yapılan aramada 2 cep telefonu, 590 bin lira mevduatının bulunduğu bankaya ait cüzdan ele geçirildi. Jandarmada işlemleri tamamlanan D., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Birol D.'nin banka hesabına da bloke konuldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER