için kaldı

Ali Koç'tan çok sert sözler: 'Bir meydan okumadır'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında kendilerine karşı bir kara propaganda ve operasyonlar olduğunu kaydetti.

GASTE24 GASTE24
Ali Koç'tan çok sert sözler: 'Bir meydan okumadır'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç düzenlediği basın toplantısında Sarı Lacivertliler'e karşı saha içinde ve dışında saldırılar olduğunu söyledi. 

Düzenlediği basın toplantısının geçen hafta planlandığını söyleyen Ali Koç, "Kapsamlı bir toplantı yapacaktık ancak dün gece oyun oynanırken kurallar değişti. TFF'nin bir açıklaması var. Yine oyun oynanırken kural değişti. Toplantıyı iptal edecektik. Ancak "basının çok yoğun ilgisi var" dendi ve toplantı yapmayı kararlaştırdık. Geçen hafta bu toplantıyı yapacaktık. İdlip'teki şehitler sonrası erteledik. Bu toplantımızı biraz klasik olacak ama derdimizi en iyi şekilde anlatacağı için 6-7 dakikalık bir video'yla anlatacağız. Bu video sezon başından bu yana yaşadıklarımızı tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Bu video'da kullanmadığımız başka pek çok pozisyon var. Yüzde 100 hata olduğuna inandığımız pozisyonları paylaşacağız. Mağlubiyetin neden mağdur edildiğini, TFF ile ilgili bazı görüşlerilerimizi, hakem hataları, siyasetle ilgili görüşlerimizi açıklayacağız. Algı operasyonu Türkiye'de çok kullanılan bir söylem. Biz, sosyal medya, bilhassa cumhurbaşkanını ziyaretten sonra ortaya çıkan söylemleri değerlendireceğiz" dedi. 

Fenerbahçe aleyhine yapılan hatalardan oluşan video'nun gösterilmesinden sonra açıklamalarına devam eden Ali Koç şu ifadeleri kullandı,

"4. hafta Alanyaspor maçıyla başladı. Alanya maçında 2 kusurlu gol yedik. Kural hatası için başvurduk. Maçta yaşananlardan dolayı başvurumuzun ele alınış şekliydi. Başvuru öncesi en üst yetkili merciden 'kural hatası yoktur' denildi. Az kalsın yönetim kurulu WhatsApp grubunda karar alacaktı.  IFAB kararı dikkate alınmadı. Antalyaspor maçında pek çok maçta verilen, bize gelince verilmeyen Jailson'la aynı şekilde olan bir el var

Kayserispor maçında 3 penaltımız verilmedi. Tüm Türkiye'nin tartıştığı bir maç olmasına rağmen Arda Kardeşler ertesi hafta maç aldı. Yeni Malatyaspor maçında kaçırdığımız penaltının tekrar edilmesi gerekirdi, 1 hafta sonra biz yapınca tekrar edildi ama bu doğru karardı.

Göztepe maçında bizim golümüz 4 dakika 17 saniye incelendi. Ne yapıldı bilmiyorum. Aut atışına korner verildi, döndü gol oldu. Geçen sene bir derbi deplasmanında yanlış bir taç kararı verilmiş gol olunca ortalık yangın yeriydi.

Trabzonspor maçında Kruse'nin pozisyonu, Vedat'ın golü vardı. Bu başka bir takıma olsaydı yer yerinden oynardı! Bizim lehimize olsa ne 'Fenerasyon ne 'Zorlu toplantısı' kalırdı.

Haksızlıklara her hafta yeni bir hata ekleniyor. Fenerbahçe'nin sezon başından beri net, bariz hakem hatalarının sistematik olduğu ortadadır. Bizim lehimize ne yapıldı. Bizim 2-1 kazandığımız Ankaragücü maçındaki ilk golde aut verilmesi gerekirdi, korner verildi. Ancak oynadığımız futboldan bağımsız, pozisyonlara baktığımızda burada 14-15 puandan bahsediyoruz. Bunun sadece yarısını hesaplarsanız tablonun ne olacağını görürsünüz.'

"TFF LİGİN GİDİŞATINI TAMAMEN ETKİLEMİŞTİR"

Hakem hatalarıyla ilgili "Bunlar saha içindeki kararlar" diyen Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) hedef aldı ve "TFF, aldığı kararlarla tüm ligin gidişatını tamamen etkilemiştir. Sezon ilerledikçe bu daha da artacak. Hakem hataları var. Teknoloji var. Ancak teknoloji nimetlerini iyi niyetle kullanmazsanız iyi sonuç vermiyor. 11 maçın 9'unda maçımızı yönetenler, bir sonraki hafta maç alamadı. Bu dünyayı bilenler bilir. Hakemler her hafta maç yönetmek ister. Her hafta maç yönetmek geçmişe nazaran çok çok büyük önem kazanmıştır.

Hakemlere en kuvvetli mesaj nasıl verilir? Kulağına fısıldamanın dışında, her hafta açıklanan hakem atamalarıdır. Bu bir nevi ödül ve ceza sistemidir. Hakem camiasında sıkça kullanılan bir söz vardır, "-Hakemler cin gibidir, atamalara bakar ve karar verirler-". Hakem dünyası mesajı çok net alır. 10. hafta Kayseri maçında müthiş kötü bir yönetim gösteren Arda Kardeşler ve Tugay Kaan Rumanoğlu bir sonraki Göztepe-Malatya maçına verilmiştir. Bundan daha iyi mesaj veremezsiniz. Hakemlerin söz konusu Fenerbahçe olduğunda son derece cüretkar tavrı nasıl yorumlayacağımızı, bunların etkilerini nasıl ölçebileceğimizi saha dışında bunları size bırakıyorum. Hakemler bu cesareti nasıl kendinde buluyorlar? Kime güveniyorlar? Kasıtlı kararlarda kime güveniyorlar? Ciddi bir kazançlar söz konusu. Bu işin hakem boyutu. Görüyorum ki teknolojiyi de doğru düzgün kullanmıyoruz. Güven müessesesinde VAR'a gitmemeleri akıl alır bir şey değil" diye konuştu.  

KASITLI HABERLER ELEŞTİRİSİ

Fenerbahçe aleyhine kasıtlı haberler yapıldığını belirten Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Emre Belözoğlu, enteresan. Kayserispor maçı sonrası Emre'ye ceza verdirebilmek için önce gazetelerde -şöyle dedi böyle dedi- diye haber yaptırıldı. Ceza verilmeyecek bir ortamda ek rapor düzenlemek istiyorlar. Hakemlere mesaj yollanıyor. Gazişehir maçın öncesi Muriç'in çok önemli Başakşehir maçı öncesi PFDK'ya sevki tek kelimeyle skandaldır, hatta meydan okumadır. Zorlamayla yapılmış bir hamledir." eleştirisinde bulundu. 

HARCAMA LİMİTLERİ

Harcama limitleri konusunda çok uğraştıklarını belirten Ali Koç şöyle konuştu;

"Bankalar Birliği ile olan anlaşmayı imzalamadık değil, imzalayamadık. Kendi çabalarımızla başka bir yoldan gitmeye çalıştık. Harcama limitleri konusunda standardı olmayan kararlarla, çok ihtiyacımız olan transferleri yapmamız engellendi. Harcama limitleri 2+2 değil. Bir çok subjektif konu var. Ne hikmetse bizde olumsuz yaklaşıldı. Transferin son 2 gününe kadar eksi limitinde tutulduk. Bir sol bek için çabamız olacaktı. Bir kez daha teşekkür ediyorum. Tam sınırda, Sadık Çiftpınar bu seneki maaşında fedakarlık yaptı ve Falette'nin lisansını çıkarabildik. Diğer takımlar transfer yapabileceklerini biliyorlardı, biz bilmiyorduk. Koskoca Türkiye Süper Ligi'nde pek çok takım transfer yaptı. Pek çok takımın durumu ortadayken, tek yapması sakıncalı takım Fenerbahçe oldu.

Sezon başından bu yana Federasyonunun, kurullarının "Ne yaparsak yapalım Fenerbahçe'nin önünü keseriz" diye bir tabloyla karşı karşıyayız. Bugün geldiğimiz noktada, bilhassa son hafta yaşananlar Fenerbahçe'yi en ağır şekilde eleştirenler dahil bize karşı ortaya konulan bu yaklaşımı tespit edip yorum yaptılar. Biz bunu nasıl yorumlamalıyız. 

Bunları tek tek ele aldığınızda diyebilirsiniz ki hatalar var. "Futbolun doğasında hakem hataları hep olmuştur" denilir. Ancak resmin bütününde bakıldığında ortaya çıkanlar futbolun olağan akışıyla anlatılamaz. Sadece hakem hatalarıyla olanları demiyorum. Hakem hataları görmezden gelebileceğimiz noktayı çoktan geçti. Sıkıntı yaşayan sadece biz değiliz. Göreceksiniz, futbol dışı-içi unsurlarda pek çok kulüp bizim bulunduğumuz noktaya gelecek. Sezon ilerledikte canı yanan takımların sayısı artacaktır. Sezon bitiyor, biz Fenerbahçe olarak gidişatın düzelmesini beklerken her hafta vahim bir olayla karşılaşıyoruz.

"BANA VE FENERBAHÇE'YE KARŞI KARA PROGPAGANDA VAR"

Fenerbahçe'ye karşı bir algı operasyonu olduğunu savunan Ali Koç şöyle devam etti, "Bizlerin doğru bildiğimiz şeyleri ifade etmemiz ve haksız uygulamalara itirazımız birilerini rahatsız ediyor. Sürekli bana ve kulübe algı çalışması var. Kara propaganda var. Geldiğimizden beri devam eden algı operasyonları doruğa çıktı. Bilhassa sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretten sonra bambaşka bir noktaya geldi. Geçen güna Yüksek Divan Kurulu'nda 24 demiştim, 32 olmuş. Ben ve kulübümüz sosyal medyada trend topic yapılmış. Bu sosyal medyanın bile olağan akışını aykırıdır. Sağlık olsun. O kadar sulandı ki trend topic olması. Genel gidişatı göstermesi açısından bunu söylüyorum." 

Asıl sorunumuz Turkuvaz medya ile diyen Ali Koç, "Daha doğrusu onların bizimle ilgili. Bu kadar kara propagandaya rağmen kimseyi tesislerimizden ve basın toplantısından men etmemiştim. Seçim zamanında onları ziyaret etmiştim. Son hafta herkesi ziyaret etmiş ve onlara teşekkür etmiştim. Fenerbahçe tarihinin en önemli, en yüksek katılımlı, ilk defa statta yapılan seçimde benimle ilgili bir tane olumlu haber yapmamışlardı ve ben de onlara teşekkür etmiştim. Onların sayesinde özellikle gençler, konuya objektif bakanlar neyin ne olduğunu anlamışlardı. Bir kez daha onlara teşekkür ediyorum. Geçen hafta kendilerinin haber kanalında alelalece hazırlanan, bana göre son derece ucuz komplo teorileriyle kurgulanmış haberle ilgili bir kez daha teşükker ediyorum. Geçen haftaki basın toplantısını ertelemek zorunda kalmıştım. Ancak onlar sayesinde herkese anlattıklarımızın ne kadar haklı olduğunu, doğru olduğunu anlatabilmiş olduk. Taraftarın birbiriyle daha fazla kenetlenmesini, nelerle mücadele ettiğimizi; sadece saha içinde değil, saha dışında nelerle uğraştığımızı bir kez daha gördüler. Bu demode yöntemlerle ne şahsıma ne de Fenerbahçe camiasına leke sürmeniz mümkün değil. FETÖ bile camiamıza yanıt veremezken, bu ucuz propagandalar bize zarar veremez. Biliyorum asıl hedefiniz benim. Zaten seçilmemi de istemiyordunuz. Artık sizden ricamız mümkünse başka gözle Fenerbahçe'ye bakmanız" tepkisini gösterdi. 

"BAŞKA ÜLKEDE OLSA GÜLECEĞİM"
Basında çıkan  haberlerle ilgili eleştiride de bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Geçen gün bir televizyon programını açtım. Hocamız istifa ettiği yönünde haber var dendi. Başka ülkede olsam gülecem. Ancak kendi ülkemde. Bir hikaye yazıyorlar. Belki yazan burdadır. Gelmedi mi? Her türlü haysiyeti, şerefi üzerine yemin ediyor. Bir yöneticiyle konuşmuş. İşin komik tarafı 2 saat önce Samandıra'dan geldik. Hoca idmandaydı, hep birlikte yemek yedik. Toplantı salonunda konuşma yaptık. Sonraki Pazartesi akşamki maça gittik. Aylarca başkana ulaşılamıyormuş. Kaptanla kavgalıymış. Hangisine yanıt verelim. Geçen sene Cocu ile bir hata yapmışlardı. Uyarmıştım. Bari şerefiniz üzerine yemin etmeyin" ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER