Kadir Gecesi idrak ediliyor

Yurt genelinde Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti.

F5HABER F5HABER
Kadir Gecesi idrak ediliyor

ŞANLIURFA (AA) - İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşlar, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camilere akın etti.

"Peygamberler şehri" olarak da nitelendirilen kentte, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi dolayısıyla bazı vatandaşlar orucunu Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamın da bulunduğu Balıklıgöl Yerleşkesi'nde açtı.

Daha sonra yerleşkede bulunan camilerde namaz kılan binlerce vatandaş, okunan Kur'an-ı Kerim-i dinledi.

Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam ile Hazreti Eyüp'ün hastalığında çile çektiği rivayet edilen bölgeler, kentte ibadet için en fazla tercih edilen mekanların başında yer aldı.

Yatsı namazının ardından Şanlıurfa Müftülüğünce Dergah Camisi'nde mevlit okutuldu.

Kırklareli

Kırklareli'de vatandaşlar, Kadir Gecesi dolayısıyla kentteki camileri doldurdu.

Hızırbey Camisinde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gece dolayısıyla vatandaşlar camiyi doldururken, çok sayıda kişi avluda namaz kıldı.

Teravih namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi İstanbul'da ihya edildi. Kadir Gecesi nedeniyle Sultanahmet Camisi'ne gelen vatandaşlar namaz kılıp dua etti.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta Kadir Gecesi dualarla ihya edildi. Müslümanlar, Kadir Gecesi’nde ibadet etmek için Türkiye’nin üçüncü büyük camisi olan Abdulhamithan Camisine akın etti.

Mardin

Kadir Gecesi tarihi kent Mardin'de ihya edildi. Kadir Gecesi nedeniyle Tarihi Kasımiye Medresesi'ne gelen vatandaşlar açık alanda namaz kılıp dua etti.

Edirne

Kadir Gecesi nedeniyle Selimiye Camisi'ne gelen vatandaşlar namaz kılıp dua etti.

Antalya

'Bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi Antalya'da ihya edildi. Kadir Gecesi nedeniyle Muratpaşa Camii'ne gelen vatandaşlar namaz kılıp dua etti.

SONRAKİ HABER