için kaldı

İlaç sektöründe dev satın almaya AB'den koşullu onay

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, ABD merkezli küresel ilaç üreticisi AbbVie’nin botoks üreticisi Allergan’ı yaklaşık 63 milyar dolara satın almasına koşullu onay verdi.

POSTA POSTA
İlaç sektöründe dev satın almaya AB'den koşullu onay

AB Komisyonu, AbbVie’nin, İrlandalı şirket Allergan’ı satın alma girişimi hakkında açıklama yayınladı. Söz konusu satın almanın sektörde rekabeti olumsuz etkilemeyeceğine karar verildiği bildirilen açıklamada, rekabet endişelerini önlemek için şirketlerin, AB Komisyonu’na Allergan’ın geliştirmekte olduğu sindirim sistemi hastalığı ilacını elden çıkarma taahhüdünde bulunduğu kaydedildi.

AB Komisyonu, birleşme ve satın almaları engelleme yetkisine sahip

ABD şirketi AbbVie, geçen yıl Allergan’ı yaklaşık 63 milyar dolara satın almayı teklif etmişti. Avrupa’da faaliyet gösteren büyük ölçekli şirket birleşmelerini veya satın almaları denetlemek, AB Komisyonu’nun yetkileri arasında yer alıyor. Komisyon, bu inceleme ve soruşturmalarda rekabete aykırı bir durum olup olmadığını değerlendiriyor. Rekabete zarar verecek durumların tespit edilmesi halinde ise AB Komisyonu, birleşme ve satın almaları engelleme yetkisine sahip.

AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER