Citi'den FED değerlendirmesi

Citigroup Stratejisti Jason Williams “Bize göre Powell getiri eğrisine yanlış bakıyor” ifadelerini kullanarak Fed'in resesyon riskini küçümsediğini söyledi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Citi'den FED değerlendirmesi

Citigroup’a göre Fed, getiri eğrisinde yanlış tarafa bakarak resesyon riskini hafife alıyor.

Geçtiğimiz hafta Fed Başkanı Jerome Powell tek seferde 50 baz puan faiz artışı sinyali verirken üç aylık Hazine bonosu forward ima edilen getirisi ile mevcut getirisi arasındaki farkın düşük resesyon ihtimaline işaret ettiğine atıf yapmıştı.

Citigroup Stratejisti Jason Williams yayımladığı notta “Bize göre Powell getiri eğrisine yanlış bakıyor” ifadelerini kullandı.

Williams’a göre, Haziran 2023 ile Haziran 2024 arası eurodolar vadelileri getiri farkı ciddi bir ölçüde negatife dönmüş durumda ve bu resesyon için önemli bir sinyal. Banka önümüzdeki 12 ayda ABD için resesyon ihtimali öngörüsünü de %9’dan %20’ye yükseltti. Williams “Halihazırda eğrinin gerisinde kalmış, çok şahin bir Fed, ekonomide yumuşak inişi başaramayabilir” değerlendirmesini yaptı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER