Türkiye’nin en büyük akademi ödülleri sahiplerini bulacak

Türkiye’deki ilmi çalışmaları ve araştırmaları desteklemeyi, başarının ülke ve insanlık hizmetine sunulmasını hedefleyen ve Türkiye’nin en büyük akademik ödülleri olarak nitelendirilen İlim Yayma Ödülleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 22 Aralık Pazar akşamı açıklanacak.

GASTE24 GASTE24
Türkiye’nin en büyük akademi ödülleri sahiplerini bulacak

Buluş ve akademik çalışmalarıyla Türkiye’nin adını dünyaya duyuracak olan bilim insanlarının seçildiği İlim Yayma Ödülleri’ni kazananlar yarın akşam Dolmabahçe Sarayı’nda Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan Erdoğan’ın katılımıyla belli olacak. 

Büyük Ödül, Sosyal Bilimler ile Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri olmak üzere üç ana kategoride ilk kez verilecek ödüller için büyük bir ödül töreni gecesi düzenleniyor.

Türkiye’de Akademi alanındaki en kapsamlı ve katılımlı ödül olan İlim Yayma Ödülleri gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bilim, akademi, üniversite ve medya camiasının üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek.

Ödül töreninde ev sahibi olarak İlim Yayma Vakfı Başkanı Yücel Çelikbilek, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili N. Bilal Erdoğan, Vakıf Genel Müdürü Adem Yavuz ile İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Doç. Dr. İdris Sarısoy ve Vakıf Mütevelli Heyeti yer alacak.

İlim Yayma Ödülleri nasıl veriliyor

• Toplumsal katkı ve milli sorunlara çözüm

• Özgünlük, yenilikçilik ve literatür çeşitliliği

• Uygulanabilirlik ve yaygın etki

• Metodoloji ve araştırma niteliği

• Atıf alma durumu

• Akademik yetkinlik kriterlerine göre değerlendirildi. Yaklaşık 4 ayda sonuçlandırılan bilimsel değerlendirme aşamalarında ise yine çok sayıda heyet görev aldı ve değerlendirmelerde aşağıdaki aşamalar takip edildi:

Sekretarya Aşaması: Başvuruların başvuru kılavuzunda belirtilen şartlara uygunluğu kontrol edildi.

Bilim Kurulu: Başvuruda aday olunan eserler incelendi, teknik uzmanlara gidecek eserler ve teknik uzmanlar belirlendi.

Teknik Uzman Değerlendirmesi: Her başvuru, en az Dr. unvanına sahip iki teknik uzman tarafından incelendi, puanlandı.

Bilim Kurulu: Teknik uzman raporlarını inceledi, final etabına kalan eserler belirlendi.

Hakem Aşaması: Final etabına kalan eser Doç. Dr. ve Prof. Dr. unvanına sahip iki öğretim üyesi tarafından incelendi, puanlandı. Ayrıca adayın eserinin özgün değeri, adayın bilimsel yetkinliğine ilişkin ayrıntılı değerlendirmeler alındı.

Bilim Kurulu Aşaması: Hakem raporları ve final etabındaki adayların bilimsel yetkinlikleri değerlendirildi. Onur kuruluna sunulacak adaylar belirlendi.

Onur Kurulu: Bilim kurulu tarafından sunulan her ödül kategorisinde ödül alacak adaylar, onur kurulu üyeleri tarafından bireysel değerlendirmeler ile sıralandı.

Vakıf Mütevelli Heyeti: Onur kurulu üyelerinin yapmış olduğu sıralamaları değerlendirdi ve her bir kategoride ödül alacak birincileri belirledi.

Kaynak: Star

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER