Hayranlık uyandıran Bastei Kaya Oluşumları

Almanya'daki Elbe Nehri içinde yer alan Bastei Kumtaşı Dağları, 194 metreyi bulan yüksekliğe sahip.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hayranlık uyandıran Bastei Kaya Oluşumları

Kayadan kuleler formundaki ilginç doğal oluşumlarıyla görenleri hayran bırakıyor. Bastei'nin pürüzlü kayalarının, bir milyon yıl önce su erozyonu ile oluştuğu tahmin ediliyor. Dresden şehrinin güneydoğusundaki Rathen yakınında yer alan Bastei kaya oluşumları, Sakson İsviçre Ulusal Parkı'nın da simgesi.

Hayranlık uyandıran Bastei Kaya Oluşumları - Resim : 1

200 yılı aşkın bir süredir turist çeken bölgede, 1824 yılında ziyaretçilerin kayalar arasındaki geçişini sağlamak için ahşap bir köprü de inşa edilmiş. Bastei'yi cazip kılan yönlerden biri de, bu yükseklikten Elbe Nehrinin kıvrılarak geldiği vadi manzarasının doyumsuz görüntüsünü izleyebiliyor olmak.

Hayranlık uyandıran Bastei Kaya Oluşumları - Resim : 2

Kaplıca kasabası Rathen, Bastei'yi ziyaret etmek için ana üs. Kasabaya Dresden'den yola çıkan çarklı gemiyle Elbe Nehri üzerinden ulaşılabilinmesi de bu geziye ayrı bir renk katıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER