için kaldı

Kalp Sağlığını Korumak İçin Hangi Önlemleri Almalıyız?

Dünyadaki ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan kalp ve damar hastalıklarının önemini vurgulamak için her yıl 29 Eylül’de kutlanan Dünya Kalp Günü’nde, kalp sağlığımızı korumaya yönelik alınabilecek önlemleri, Kardiyoloji Uzm. Dr. Bülent İlçöl anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kalp Sağlığını Korumak İçin Hangi Önlemleri Almalıyız?

Kalp ve damar hastalıklarına kamuoyunun dikkatini çekmek, konuyu düzenli olarak gündeme getirmek amacıyla 2000 yılından bu yana her yılın 29 Eylül günü Dünya Kalp Federasyonu ve üye kuruluşları tarafından Dünya Kalp Günü olarak kabul edildi ve son on 20 yıl içinde gerek ilaç gerekse girişimsel tedavilerdeki önemli ilerlemelere karşın kalp ve damar hastalıkları gelişmiş dünyada ölüm nedenlerinin ilk sırasında yer almayı sürdürüyor.

Ülkemizde de her yıl, 300.000 kalp krizi, 125.000 kalp hastalığına bağlı ölüm yaşanıyor. Bu küçümsenemeyecek bir rakam ve her hastalıkta olduğu gibi kalp ve damar hastalıklarında da koruyucu önlemler hastalık oluştuktan sonra uygulanacak tedavilerden daha öncelikli ve etkili dolayısıyla hayati önem taşıyor.

Kalp Hastalıklarına Bağlı Ölümlerin Dörtte Üçü Engellenebilir

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER