Suriye'de güvenli bölge: Asli unsur Türkiye olmalı

Suriye’de Fırat’ın doğusuna operasyon konuşuluyor, bölgeye askeri sevkıyat haberleri geliyor. Türkiye, Fırat’ın doğusuna girerse ne olur? Sınırda güvenli bölgenin uzunluğu ve derinliği ne anlam taşıyor? ABD’li komutan SDG’nin başıyla neden fotoğraf verdi? Türkiye neden İncirlik kartını gösterdi? Sahadaki çalışmalarıyla bilinen Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Uluslararası Güvenlik ve Terörizm Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Serhat Erkmen’e göre Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bize operasyondan başka seçenek olmadığını gösterdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Suriye'de güvenli bölge: Asli unsur Türkiye olmalı

ABD BÖLGEDE GENİŞ BİR ETKİ SAHASI PEŞİNDE

 

ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey başkanlığındaki heyet Türk yetkililerle görüştü ve güvenli bölge görüşmelerinin ilk turundan sonuç çıkmadı. Kim ne istiyor, niçin bir anlaşmaya varılamıyor?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER