Her gün bir kasaba dolusu insan öpüşüyordu

Dünyayı saran koronavirüs, dünyada çok sayıda politikacıyı da etkileyerek sosyal sınıf ve statü ayrımı yapmadığını kanıtladı. Bu nedenle TBMM yerleşkesindeki önlemler virüs gelmeden önce başladı. Meclis Başkanlığı, yerleşkenin giriş-çıkışları ile iç ve dış mekânlarına el dezenfektanı yerleştirdi. Ziyaretçi kabul salonundan itibaren ‘arındırma’ istasyonları kuruldu. Ateş ölçen termal kamera yerleştirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Her gün bir kasaba dolusu insan öpüşüyordu

Ancak bütün bunlara rağmen milletvekillerinin gözü kulağı ziyaretçi yasağının ne zaman getirileceğindeydi. Çünkü ne kadar önlem alırsanız alın, Meclis’e gelmiş bir ziyaretçiyle ilişkinin olmazsa olmazları var. Birçok milletvekili, ‘samimi’ partililerin el-ense hareketinden ve öpüşmelerinden kaçınamıyor. Söz gelimi odaya dalan 20 kişilik heyetten ilk partili öptükten sonra 20’siyle de öpüşmek kaçınılmaz. Yoğun bir günde Meclis kampusuna ortalama 5-6 bin vatandaşın yolu düşüyor. Yani bir kasaba dolusu insanın tokalaşıp öpüştüğünü düşünün.

Çoğu milletvekilinin haftada birkaç kez uçak kullandığı, parlamentodaki ziyaretçilerin yanı sıra teşkilat çalışmalarında günde ortalama 1000’den fazla kişiyle tokalaştığı dikkate alındığında, risk grubunda oldukları kesin. Kültürel kodlarımıza işaret eden bir milletvekili, “El sıkmayan, öpüşmeyen vekil zaten siyasi mevtadır” diye ifade ediyordu tabloyu. Neyse ki TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ziyaretçi yasağıyla herkesi kurtardı.

GARO PAYLAN NE SORACAK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER