Açılışı Erdoğan yapacak: 70 milyon bu zirveyi bekliyor

Savaş, şiddet ve zulüm sebebiyle yerlerinden edilmiş 70 milyondan fazla insanın sorunlarının ele alınacağı Küresel Mülteci Forumu, bugün Cenevre’de başlıyor. Türkiye’nin eşbaşkanı olduğu zirvenin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Açılışı Erdoğan yapacak: 70 milyon bu zirveyi bekliyor

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve İsviçre'nin ev sahipliğinde düzenlenecek foruma farklı ülkelerden mülteciler, hükümet ve devlet başkanları, BM liderleri, uluslararası kurumlar, kalkınma örgütleri, iş dünyasından liderler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve insani yardım kuruluşu temsilcilerinden oluşan iki binden fazla delege katılacak.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden yapılan açıklamada dünyada 70 milyondan fazla insanın savaş, şiddet ve zulüm sebebiyle yerlerinden edildiği belirtilerek, “Forumun amacı mültecilere ve içinde yaşadıkları topluluklara yardımcı olmak için çeşitli aktörlerden yeni yaklaşımlar ve uzun vadeli taahhütler üretmektir” denildi.

GÜVENLİ GERİ DÖNÜŞ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER