için kaldı

ABD'nin faiz artışında belirsizlikle doların artışı yavaşladı

ABD ekonomisine ilişkin verilerin, faiz artışının yapılacağı zamanı yeniden belirsizleştirmesi ve AK Parti'nin CHP'ye Pazartesi gününe randevu vermesi, doları 2.78 liranın altına çekti.Güne 2.78 liranın üzerinde başlayan ve sabah saatlerinde 2.79 liranın üzerine çıkan dolar, açıklamaların ardından 2.7767'ye kadar geriledikten sonra yeniden 2.78 lira düzeyine çıktı. Euro ise gün boyunca 3.03...

F5HABER F5HABER
ABD'nin faiz artışında belirsizlikle doların artışı yavaşladı

ABD ekonomisine ilişkin verilerin, faiz artışının yapılacağı zamanı yeniden belirsizleştirmesi ve AK Parti'nin CHP'ye Pazartesi gününe randevu vermesi, doları 2.78 liranın altına çekti.

Güne 2.78 liranın üzerinde başlayan ve sabah saatlerinde 2.79 liranın üzerine çıkan dolar, açıklamaların ardından 2.7767'ye kadar geriledikten sonra yeniden 2.78 lira düzeyine çıktı. Euro ise gün boyunca 3.03 seviyesinde hareket etti. Borsa İstanbul Endeksi de günü yüzde 0.86 yükselişle 78 bin 803 puandan kapattı.

"Dolar ABD'nin etkisiyle düşüyor"

Egeli & CO Araştırma Strateji Direktörü Güldem Atabay Şanlı, CHP'nin istekleri üzerine AK Parti tarafından bir esneme söylemleri bulunduğuna dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen hafta Çin'e giderken erken seçimi işaret etmişti. Bu aşamada AK Parti içinde Erdoğan'ın sözlerinin dışına çıkacağını sanmıyorum. Bu anlamda Pazartesi için çok umutlu değilim. ABD tarafından gelen veriler, özellikle son bir kaç veri kafalarda kuşkular doğuruyor. Fed Eylül'de faiz artışı yapmayabilir; dolar bunun etkisiyle de düşüyor. Ancak dolar tarafından 2.80 lira bandına doğru gidiş halen devam ediyor."

"Moody's'in vereceği mesajlar önemli"

Moody's'in yarın açıklayacağı Türkiye notunu da değerlendiren Şanlı, "Moody's Türkiye'deki gelişmeler biraz daha hassa bir kurum. Türkiye'nin bilinen kırılganlıkları, erken seçime gidiliyormuş havası, terör olayları çok olumlu bir seyir değil. Not, indiri olmaz, ama görünümde belki bir değişiklik olabilir. Ama asıl vereceği mesajlar önemli olacak" diye konuştu.

(Fotoğraflı)

(DHA - EKONOMİ SERVİSİ)
SONRAKİ HABER