Vadeli İşlemler Piyasası nedir?

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası AŞ, Türkiye'nin ilk özel borsa kuruluşudur. Sermaye Piyasası Kurulu’nun 17/8/2001 tarihli ve 9/1101 sayılı kararına dayanılarak, Devlet Bakanlığı’nın 3/9/2001 tarihli ve 2381 sayılı yazısı üzerine 2001/3025 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Vadeli İşlemler Piyasası nedir?

Borsa İstanbul nezdinde kurulu bir piyasa olan VİOP (Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası), ekonomik veya finansal göstergeler ile sermaye piyasası araçları üzerine düzenlenmiş vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri gibi türev araçların elektronik ortamda alınıp satılabileceği bir piyasadır. 

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası işlem sisteminde 10 farklı türev pazarı vardır. VİOP’ta İşlem yapabilmek için teminat yatırmak zorunludur. 

Kaynak: https://www.garantiyatirim.com.tr/vadeli-islem-ve-opsiyon-piyasasi

 

 

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER