Airbus'tan corona virus uyarısı

Firma, Almanya'daki bazı tesislerinde ticari uçak üretim ve montaj faaliyetlerini geçici olarak kovid-19’a göre düzenlerken, ABD'nin Alabama eyaletindeki Mobile A220/A320 tesisinde üretimi durduracak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Airbus'tan corona virus uyarısı

Airbus, Almanya’daki Bremen ve Stade tesislerinde ticari uçak üretim ve montaj faaliyetlerini geçici olarak kovid-19’a karşı uyarlarken, ABD'nin Alabama eyaletindeki Mobile A220/A320 üretim tesisinde üretimi durduracak.

Firmadan yapılan açıklamada, söz konusu eylemlerin sahalardaki yüksek stok seviyeleri ile genel endüstriyel üretim akışının farklı aşamalarında etkili olan çeşitli hükümet talepleri ve gereklilikleri dahil olmak üzere kovid-19 salgınıyla ilgili faktörlere yanıt olarak gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, tüm bu faaliyetlerin yanı sıra firmanın müşteri talebini karşılama sözünü de devam ettireceği belirtildi. Bremen'deki ticari uçak üretimi ve montaj faaliyetleri 6 Nisan'dan 27 Nisan'a kadar duraklatılacak ve tesisteki kritik operasyon destek hizmetleri devam edecek. Stade'daki Airbus tesisinde de, belirlenen bazı üretim departmanlarında haftanın belirli günleri olmak üzere 5-11 Nisan'da üretim ve montaj duraklatılacak. Kritik operasyon destek hizmetlerindeki faaliyetler ise devam edecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER