Ankara doğumlu Fransız Büyükelçi: Türkçeyi top oynarken öğrendim

Fransa’nın yeni Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Ankara doğumlu olması itibarıyla özel bir konuma sahip. İlk röportajını Hürriyet’e veren ve tamamen Türkçe konuşan Magro, ‘Türkçeyi sokakta top oynarken öğrendim. Ankara’nın her yerinde hatıralarım var. Burada olmaktan çok mutluyum’ diyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ankara doğumlu Fransız Büyükelçi: Türkçeyi top oynarken öğrendim

Herve Magro, 30 Aralık 1960 tarihinde Ankara’da doğmuş ve aralıklarla 14 yaşına kadar burada yaşamış. Bu özelliğiyle tüm yabancı diplomatlar arasında çok farklı, özel bir konuma sahip. Fransa Büyükelçisi olarak, doğduğu kente 60 yıl sonra geri dönen Magro, ilk röportajını Hürriyet’e ve tamamen Türkçe konuşarak verdi. Magro’nun açıklamaları özetle şöyle:

ANKARA İLK GÖREV YERİM

“Diplomatik hayatıma, yurtdışı görevime ilk kez, 1988’de basın müşaviri olarak atandığım Ankara’da başladım. Bu Türkiye’deki üçüncü görevim olacak. Daha önce de İstanbul’da başkonsolos olarak görev yaptım. Çok daha önemlisi, çocukluğumun önemli yıllarını Ankara’da geçirdim. Burada doğdum ama çok az kaldım doğduktan sonra. Babam yeniden buraya atanınca, tekrar döndük ve 7 yaşından 13-14 yaşıma kadar burada kaldım. Hayatımın en güzel yıllarından birkaç tanesini burada geçirdim. Ankara’nın her yerinde, sokaklarında hatıralarım var. Çankaya’da oturuyorduk. Arkadaşlarımla topumuzu alır boş sahaya gider ve oynardık.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER