için kaldı

Batı Nil virüsü KKTC’de can aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Batı Nil virüsü teşhisi ile Lefkoşa Devlet Hastanesinde tedavi gören Hilmi Elibol hayatını kaybetti. KKTC Sağlık Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, "Lefkoşa Devlet Hastanemiz Genel Yoğun Bakımında Batı Nil Virüsü teşhisiyle yatmakta olan, Hilmi Elibol bugün kardiak ve solunum arresti gerçekleşerek kaybedilmiştir" ifadelerine yer verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Batı Nil virüsü KKTC’de can aldı

Bakanlık açıklamasında, "Dün itibariyle 7 kişi daha kontrol amaçlı hastanemizde tutulmaktadır. Hastaların kan ve BOS örnekleri Türkiye’ye gönderilmiştir. Sonuçlar yine kamuoyuyla paylaşılacaktır. Ülkemizde hastalığın kontrolüne yönelik olarak bakanlığımız tarafından yerel yönetimler ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde tüm gerekli koruma tedbirleri alınmıştır" denildi.

VATANDAŞLARA UYARI

Vatandaşlara uyarılar yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER