için kaldı

'Canlı bomba' paniği çıkaran sanık: İsteyeni umreye göndermeye hazırım

ADANA'da geçen 1 Temmuz'da, Sabancı Merkez Cami'nde cuma hutbesi okunduğu sırada minbere koşup, beline sardığı düzeneği gösterip paniğe neden olan Mahmut Kılıçaslan, tutuklu yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Hakkında 4 farklı suçlamayla 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 70 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Kılıçaslan, "Kimseye zarar verme niyetim yoktu. Herkesin...

F5HABER F5HABER
'Canlı bomba' paniği çıkaran sanık: İsteyeni umreye göndermeye hazırım

ADANA'da geçen 1 Temmuz'da, Sabancı Merkez Cami'nde cuma hutbesi okunduğu sırada minbere koşup, beline sardığı düzeneği gösterip paniğe neden olan Mahmut Kılıçaslan, tutuklu yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Hakkında 4 farklı suçlamayla 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 70 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Kılıçaslan, "Kimseye zarar verme niyetim yoktu. Herkesin zararını karşılayacağım. Ayrıca isteyeni tatile veya umreye göndermeye de hazırım" dedi.

İnternet kafe işleten Mahmut Kılıçaslan, toplam 28 bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabildiği Sabancı Merkezi Cami'nde 1 Temmuz Cuma günü, yerinden kalkıp koşarak cuma hutbesi okuyan imamdan mikrofonu aldıktan sonra, evinde yapıp beline korseyle sardığı düzeneği göstererek paniğe neden oldu. Cemaat tarafından tekme tokat dövülen ve namaza gelen polisler tarafından linçten kurtarılan Kılıçaslan, tedavi edildikten sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

3 kez Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldığı belirlenen Kılıçaslan hakkında, 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme', 'olası kasıtla yaralama, basit yaralama', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma' ve 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçlarından toplam 70 yıla kadar hapis cezası istemiyle 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

HELALLİK İSTEDİ

İlk kez hakim karşısına çıkan Mahmut Kılıçaslan, terör örgütüne üye olmadığını, akrabalarına maddi yardımdan bulunmak için Suriye'ye gidip 1 gün kaldığını öne sürerek savunmasında şunları söyledi:

"Suriye'den döndükten sonra internet kafemde silahlı oyunları bile yasakladım. Bu yüzden gelirim de düştü. İnsanların hayır duasını almak için camiye gittim. Üzerimdeki düzeneği internetten araştırarak basit bir şekilde yaptım. Bu düzenek patlayıcı bir düzenek değildir. Minberdeki imam ile konuştum. Hutbe öncesi duayı yapacağım sırada cemaatten birkaç kişi, 'canlı bomba' diye bağırınca panik yaşandı. Kimseye zarar verme niyetim yoktu. Beni yoğun şekilde darp ettiler. Bu olay nedeniyle yaralanan ve zararı olan kişilerden helallik istiyorum. Hepsini zararını karşılayacağım. Ayrıca isteyeni tatile veya umreye göndermeye de hazırım. Kesinlikle örgüte ilişkin suçlamaları kabul etmiyorum, pişmanım."

İMAM: ŞİKAYETÇİYİM

Olay sırasında minberde hutbe okumaya hazırlanan imam Erbil Ünüvar ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyerek olayı şöyle anlattı:

"Hutbeyi yapmaya başladığım sırada sanık minbere çıktı. Daha önce İstanbul'da Suriyeli veya ihtiyaç sahibi vatandaşların zaman zaman camiye gelip bir şey istemeleri nedeniyle, bu şahsında bu amaçla çıktığını düşünerek bir şey söylemedim. Sanık bu sırada göğsünü açarak düzeneği gösterdi ve 'Ses çıkarma' deyince ben şoke oldum. O sırada sanık mikrofona bir şeyler söyleyince mikrofonu kapattım. Söylediği sözlerden birinin Arapça, 'Allah'ın ipine sarılın' şeklinde olduğunu hatırlıyorum. Vatandaş bu düzeneği görünce 'bomba' diye bağırdı. Millet kaçıştığı sırada sanık kulağıma eğilip bombayı patlatmayacağını söyledi."

(DHA - Salih ÜÇTEPE)
SONRAKİ HABER