için kaldı

'Avcı Kız' operasyonunda 99 şüpheli adliyede

Ankara'da sosyal medya üzerinden kadınları kullanarak tanıştırdıkları kişileri tuzağa düşüren ve anlaşmalı oldukları eğlence yerlerinde gasp eden suç örgütlerine yönelik operasyon düzenlenmişti. Düzenlenen "Avcı Kız" operasyonunda gözaltına alınan 125 şahıstan 99'u adliyeye sevk edildi. 26 kişi, emniyetteki sorguları ardından serbest bırakıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Avcı Kız' operasyonunda 99 şüpheli adliyede

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Avcı Kız" adını verdikleri ve genç kadınları kullanıp, sosyal medya üzerinden tanıştıkları erkekleri, anlaştıkları gece kulübü ve pavyonlara davet ederek gasp eden çeteye yönelik soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Savcısı İrfan Nuri Akdeniz'in yönettiği soruşturma kapsamında, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, 6 ay süren çalışmalar yaptı. Polisin yaptığı teknik ve fiziki takip sonucunda kadınların yeni tanıştıkları erkeklerle eğlence merkezlerinde buluştuğu, mekanlarda fazla hesap çıkarılarak dolandırıldığı, ödeme yapmak istemeyenlerden silah tehdidi ile tahsilat yapıldığı belirlendi.

28’i kadın 99 şüpheli adliyede

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER