Yarışlara hazırlandığı rahvan atlarına gözü gibi bakıyor

Kars'ın Arpaçay ilçesinde çetin geçen kış şartlarında rahvan at yetiştiriciliği yapan Baran Kaya, yaz kış demeden şampiyon at yetiştirmek için çaba sarf ediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yarışlara hazırlandığı rahvan atlarına gözü gibi bakıyor

Tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin önemli merkezlerinden olan Kars'ta, besicilik ve rahvan at yetiştiriciliği yapan Baran Kaya, şampiyon atlar yetiştirmek için çalışıyor. Kentin Arpaçay ilçesine bağlı Meydancık köyünde rahvan at yetiştiriciliği yapan bazı besiciler, sabahın erken saatlerinde büyük ve küçükbaş hayvanlarına bakmadan önce atların bakımını yaparak güne başlıyor.

Köyde besicilik yapanlardan 20 yaşındaki Baran Kaya da şampiyon rahvan atı yetiştirerek Türkiye'nin farklı illerine satıyor. Dede ve baba mesleği olan işi severek sürdüren Kaya, atlarına adeta gözü gibi bakıyor. Sabahın erken saatlerinde bakımını yaptığı atları, evinin bahçesinde bir süre gezdiren Kaya, atlara binip boş tarlalarda antrenman yaptırarak onları yarışlara hazırlıyor.

Antrenman sonrası atlarına şeker veren Kaya, bir sakatlık yaşamamaları için boyun ve bacaklarına da kaya tuzuyla masaj yapıyor. Baran Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, at bakmanın bir tutku olduğunu ve şampiyonluklar kazandıkça işini daha çok sevdiğini söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER