için kaldı

‘Tutunamayanlar’ı burada yazmıştı

Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından Oğuz Atay’ın unutulmaz romanı ‘Tutunamayanlar’ı yazdığı Beyoğlu’ndaki evine bilgilendirme tabelası asıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Tutunamayanlar’ı burada yazmıştı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Tanpınar Araştırmaları Merkezi ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen “Edebiyat’ın İzinde Beyoğlu” projesi ile Beyoğlu’nda yaşamış yazarların evlerine ve edebiyatın önemli mekânlarına bilgilendirme plaketi asılmaya başlandı. Projenin ilk uygulaması 42. ölüm yıldönümünde roman ve hikâye yazarı Oğuz Atay’ın ‘Tutunamayanlar’ kitabını yazdığı dönemde yaşadığı apartmana yapıldı. Törene, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katıldı.

HEDEF TÜM YAZARLAR

 Rektör Prof. Dr. Handan İnci yaptığı konuşmada “Bu proje bir hayaldi ve bugün gerçekleşti. Projenin amacı İstanbul’da yaşamış bütün yazarların evlerine burada yaşadıklarına dair bilgilendirici plakalar koyarak farkındalık yaratmaktı. Kültür- sanatın merkezi, kalbi olan Beyoğlu’nda bu projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyum. Bu vesileyle ilk uygulamasını bir dönem yaşadığı apartmanda gerçekleştirdiğimiz Oğuz Atay’ı rahmetle anıyoruz” dedi. Oğuz Atay’ın yaşadığı binaya asılan tabelada “Oğuz Atay Tutunamayanlar romanını bu binada yazdı” ibaresi yer aldı. Bina, asılan tabela sonrası çevredeki vatandaşların ilgisini çekti. Birçok kişi bina önünde fotoğraf çektirdi, bina sakinlerinden bilgi almaya çalıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER