Belgrad’da Çin devriyesi

Çin ile Sırbistan yakınlaşması devam ediyor. Sırbistan ordusuna SİHA satma kararının ardından önceki gün de Çin polisi Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Çinli turistlere yardım etmek için devriye gezmeye başladı. Pekin’in Balkanlarda artan nüfuzu ise Batılı müttefiklerini endişelendiriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Belgrad’da Çin devriyesi

ÇİN’in Hebei eyaletinden 6 polis memuru, Çinli turistler ve Kuşak-Yol projesi kapsamında ülkede bulunan işçilere yardımcı olmak amacıyla Sırbistan’ın başkenti Belgrad sokaklarında devriye gezmeye başladı. İlk devriye için Belgrad’da düzenlenen törende konuşan Sırp İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic, bu yıl Çinli turist sayısında yüzde 40 artış beklendiğine dikkat çekerek atılan adımın önemine değindi. Ayrıca Novi Sad ve Smederevo şehirlerinde de kısa sürede ortak devriyelere başlanacağı bilgisini verdi.

Geçtiğimiz günlerde ise Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vulin, Çin’den 9’u kesin, 15’i opsiyonlu 24 adet Chengdu Pterodactyl-1 tipi silahlı insansız hava aracı (SİHA) satın aldıklarını, teslimatın gelecek aylarda yapılmasının beklendiğini açıklamıştı.

ÇİN BALKANLAR’DA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER