Bakan Karaismailoğlu: eSIM yaygın olarak uygulanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "eSIM altyapısını uluslararası standartlara uygun olarak yerli ve milli imkanlarımızla geliştirmiş olmamız sayesinde eSIM geliştiren ülkeler arasında ilk sıralarda yerimizi aldık" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Karaismailoğlu: eSIM yaygın olarak uygulanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “eSIM hizmeti 2021 yılından itibaren yaygın bir şekilde uygulanmaya başlayacaktır” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) düzenlenen “eSİM" uygulamasının tanıtımına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin geleceğin en güçlü ekonomilerinden biri olma yolunda ilerlerken ulaştırma ve haberleşme alanında çağın gerektirdiği gelişmiş bir altyapıyı adım adım hayata geçirmekte olduğunu belirterek, “Attığımız adımlarla teknoloji ve bilişim alanında lider ülke olmak için canla başla çalışıyoruz. Bu adımlar, Türkiye’de üretimi, teknolojik araştırma ve geliştirme faaliyetlerini, yerli ve yabancı yatırımları teşvik ediyor. Ekonomimizin sürdürülebilir büyümesini destekliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak veri ulaştırmada en etkin uygulama ve çözümlerin bir an önce vatandaşlarımızın ve iş dünyamızın hizmetine sunulması konusunda kararlıyız. eSİM uygulaması da bu yönde çok önemli bir aşama ve kazanım olarak bugün hayata geçmektedir” diye konuştu.

2020 yılına damga vuran ve yaşayışı etkileyen Covid-19 salgınının yıl boyunca gündemin ilk sıralarında yer aldığını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, projeleri ve hizmetleri sağlık tedbirlerini uygulayarak sürdürdüklerini bildirerek, “Bu süreçte yaşam tarzımızın uğradığı değişiklik, teknoloji ve dijitalleşme konusunda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli değişikliklere yol açtı. Salgından dolayı oluşan karantina süreçleri, uzaktan eğitim, e-ticaret ve uzaktan çalışma gibi uygulamaların kullanımında artışa sebep oldu. Bakanlık olarak, iletişimde yükselen talebi ve artan kapasite kullanımını en iyi şekilde karşılamak için gereken tüm tedbirleri aldık. Internet ve haberleşme sistemlerimizi artan ihtiyaçlar doğrultusunda halkımızın ve iş dünyamızın kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde kullanabilmesi için büyük bir gayret gösterdik. Rakamlar da bu tabloyu bütün açıklığı ile ortaya koymaktadır. 2020 yılında bilişim sektörümüzün büyüme oranı yüzde 14’e yaklaştı. İnternet erişim potansiyelimiz kat be kat artarken, ücret tarifelerinde ciddi ucuzlamalar oldu. On yıl önce mobil operatörlerimizin dakikası 11.7 kuruş olan ortalama tarife ücreti bugün 1 kuruşa indi” şeklinde konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER