Asya borsaları alışa geçti

ABD ve Çinli yetkililer arasında devam eden ticaret müzakerelerinde, tarım ürünlerine yönelik detaylarda anlaşıldığına ilişkin haberlerin pay piyasalarını desteklediği belirtildi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Asya borsaları alışa geçti

Asya borsalarında, haftanın ilk işlem gününde alış ağırlıklı bir seyir izlendi. ABD ve Çinli yetkililer arasında devam eden ticaret müzakerelerinde, tarım ürünlerine yönelik detaylarda anlaşıldığına ilişkin haberlerin pay piyasalarını desteklediği belirtildi. 

Söz konusu gelişmenin ardından Çin'de Şanghay bileşik endeksi, kapanışa yakın yüzde 0,67 artarak 2.974,737 puan oldu.

Japonya'da faiz kararı perşembe açıklanacak

Japonya Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklanacak faiz kararı öncesi Japonya'da Nikkei 225 endeksi, yüzde 0,30 değer kazanarak 22.867,27 puandan günü tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,1 değer kazanarak 108,7 seviyelerinde dengelendi.

Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,89 yükselişle 26.904,17 puanda ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,27 artışla 2.093,60 puanda seyrediyor. Hindistan'da, bugün resmi tatil olması dolayısıyla piyasalarda işlem gerçekleştirilmedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER