için kaldı

Corona virüs tüm dünyanın gündeminde: Milyonlarca çalışan ve işveren bu soruların yanıtlarını merak ediyor

Corona virüsün neredeyse tüm dünyaya yayılmasıyla birlikte çalışanlar ve şirketleri ilgilendiren bazı konular bulunuyor. İşçi bulaşıcı bir hastalığa tutulursa işveren iş akdini feshedebilir.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Corona virüs tüm dünyanın gündeminde: Milyonlarca çalışan ve işveren bu soruların yanıtlarını merak ediyor

Çin’in yanı sıra İtalya ve İran’da da ağır bir tabloya yol açan koronavirüs nedeni ile Türkiye’de tespit edilen vaka sayısı 2. Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın bir süredir aldıkları yoğun tedbirlere her geçen gün yenileri ekleniyor. Süreç, milyonlarca çalışan ve şirketi de yakından ilgilendiriyor.

AYNI İŞ YERİNDE ÇALIŞAN BAŞKA BİR KİŞİDE ÇIKSA BİLE…

İstanbul Barosu’na üye avukat Esin Kılıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “İşçinin kendisinin, aynı işyerinde çalışan bir başka işçinin veya işverenin ‘bulaşıcı hastalık’ taşıması hali, 4857 sayılı İş Kanununun 24. ve 25. maddelerinde düzenlenmiş durumda. İşçinin iş akdini haklı nedenle feshini düzenleyen 24. maddeye göre, işveren ya da aynı işyerinde çalışan bir başka işçi bulaşıcı bir hastalığa tutulursa, işçi, iş akdini haklı nedenle feshedebilir. İşçinin iş akdini haklı nedenle feshini düzenleyen 25. maddeye göre ise, işçi, bulaşıcı hastalığa, kendi kusuruyla yakalanmışsa ve bu sebeple ardı ardına üç iş günü veya bir ayda beş iş gününden fazla süreyle işe devam etmemişse, işveren, iş akdini haklı nedenle feshedebilir” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER