Hazineye ait tarım arazilerinde gençlere "pozitif ayrımcılık" talebi

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Fehmi Kiraz "Hazineye ait tarım arazileri kiralanırken, bu arazilerin halihazırda o alanı eken kişiye kiralanması önemli" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hazineye ait tarım arazilerinde gençlere "pozitif ayrımcılık" talebi

Hazineye ait tarım arazilerinin topraksız çiftçilere kiraya verilmesi kararlaştırılırken, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliğinden bu arazilerin öncelikle genç çiftçilere kiralanması önerisi geldi.

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Fehmi Kiraz, AA muhabirine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazine taşınmazlarının topraksız ve yeterli toprağı olmayan çiftçilere kiralanmasına ilişkin düzenlemesini değerlendirdi.

Bakanlık tarafından çıkarılan tebliğe göre, çiftçilere nüfusa kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri köy ve mahallelerde bulunan hazineye ait tarım arazilerinin 10 yıl kiraya verileceğini belirten Kiraz, tarım arazilerinin ilk yıl kira bedelinin, taşınmazın rayiç bedelinin yüzde 1,5'i olarak belirlendiğini söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER