Halikarnas'ın manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalı yaşamını yitirdi

Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalı (82), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. İzmir'de yaşayan Gökovalı'nın ölümü büyük üzüntü yarattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Halikarnas'ın manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalı yaşamını yitirdi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Şadan Gökovalı, hayatını kaybetti. Gökovalı'nın ölüm haberini alan yakınları ve sevenleri derin üzüntü yaşadı. 'Halikarnas Balıkçısı' mahlaslı Cevat Şakir Kabaağaçlı ve Azra Erhat'ın manevi oğlu olan gazeteci, araştırmacı, şair, yazar, rehber, eğitimci Prof. Dr. Gökovalı, 2002 yılında profesör olarak Ege Üniversitesi'nde sonra Yaşar Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı. Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın eserlerini ölümünden sonra yayımlayan, tüm kitaplarına önsöz yazan Gökovalı, Türkiye'de kültür turlarının başlatıcılarından oldu.

Gökovalı'nın cenazesinin Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

Halikarnas'ın manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalı yaşamını yitirdi - Resim : 1

ŞADAN GÖKOVALI KİMDİR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER