Hasar olmazsa prim iade

Neova Sigorta Genel Müdürü Özgür Bülent Koç, katılım sigortacılığının en önemli özelliğinin bakiye iadesi olduğunu ve iadelerin başladığını belirterek, “Toplamda 50 bin kişiye 5 milyon prim iadesi yaptık. Ortalama sigortalı başına 100 lira ödedik. İadeler de daha çok kasko ve konut sigortalarında oluyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hasar olmazsa prim iade

Katılım sigortacılığında, bir başka adıyla da faizsiz sigortacılıkta sigortalıya prim iadesi başladı. Bu kapsamda da 50 bin sigortalı toplam 5 milyon lira prim iadesi aldı. Neova Sigorta Genel Müdürü Özgür Bülent Koç, katılım sigortacılığının en önemli özelliğinin sigortalılara bakiye iadesi yapılması olduğunu ifade ederek, “Katılım sigorta şirketi müşterilerinden aldığı primleri ayrı bir fondaymış gibi değerlendiriyor. Sigortalıların hesaplarında teknik kar oluşursa, oluşan fazlalık sigortalıya iade ediliyor” dedi.

KASKO, KONUTTA İADE

Özgür Koç, katılım sigortacılığında şirket olarak iade yapmaya başladıklarına değinerek, şunları söyledi: “Toplamda 50 bin kişiye 5 milyon civarında prim iadesi yaptık. İadeyi de nakit ödedik. Sigortalı, poliçesini bizden devam etsin etmesin önemli değil, sigortasının süresi bittiği andan itibaren birkaç ay sonra iadesini alıyor. Tüm sigorta ürünlerinde prim iadesi yapılıyor ancak daha çok kasko ve konut sigortasında iade çıkıyor.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER