Altın alacaklar dikkat! Vatandaşa uyarı geldi

Kapalıçarşı'da altın alacaklardan şikayetler gelmeye başladı. Vatandaşın iddiasına göre bazı kuyumcular bileziğin fiyatının 22 ayar yerine 24 ayar üzerinden hesaplandığını ve haksız kazanç elde ettiklerini belirtiyor.

GASTE24 GASTE24
Altın alacaklar dikkat! Vatandaşa uyarı geldi

Bazı uyanık kuyumcular altının ayar’ına el attı. Son günlerde Kapalıçarşı’dan altın alan vatandaşlar bazı kuyumcuların bileziğin fiyatının 22 ayar yerine 24 ayar üzerinden hesaplandığını söyleyerek şikâyet ediyor.

Kapalaçarşı’da bazı uyanık kuyumcular altının ‘ayar’ına el attı. 22 ayar altını 24 ayar fiyatına satan bazı fırsatçılar vatandaştan haksız yere para alıyorlar.

22 AYAR TART 24 AYAR FİYAT AL

Son günlerde altın alan vatandaşların şikâyetleri üzerine Kapalıçarşı’da bir araştırma yapıldı. Bazı uyanık kuyumcuların 22 ayar bir bilezik için 300-400 lira fazla para isteği görüldü.

NE YAPMAK GEREKİYOR?

Bazı art niyetlilerin bunu yaptığına dikkat çeken Kapalıçarşı esnafı vatandaşı farklı kuyumculardan fiyat alma ve tanıdık kuyumcular gidilmesi konusunda uyardı.

KUYUMCULAR ODASI HAREKETE GEÇMELİ

Vatandaştan haksız yere kazanç sağlayan fırsatçı kuyumcular için Kuyumcular Odası’nın harekete geçmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber7

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER