Bedelli 35 bin TL

MİLLİ Savunma Bakanlığı, 2020 yılı bedelli ve dövizle askerlik başvurusu şartlarını duyurdu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bedelli  35 bin TL

Geçen yıl 33 bin 230 lira olan bedelli ücreti bu yıl 35 bin 54 lira olarak belirlendi. Yükümlülerin, bedelli ücretini 30 Haziran gününe kadar ödemesi gerekecek.

SON BAŞVURU 31 ARALIK

2020 bedelli ve dövizle askerlik başvuru duyurusuna göre, bedelli askerlik hizmeti kapsamında bu yıl müracaat edecek yükümlülerin, 31 Aralık saat 18.00’e kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Başvuru, yükümlülerin yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunmalarını ve belirlenen bedelin tercih tarihinden itibaren iki ay içinde ödenmesini içeriyor. Yoklamasını yaptırmayanların öncelikle “Askerliğe elverişlidir” sağlık kararı almış olması gerekecek. Fiili askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklama kaçağı ve saklıların bedelli askerliğe başvuru hakkı bulunmuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER