için kaldı

111 ülkeden öğrencilere eğitim desteği

Türkiye Diyanet Vakfı, uluslararası eğitim programlarıyla dünyanın farklı coğrafyalarında eğitim imkanından mahrum kalanlara eğitim imkanı sunarken, Müslüman toplulukların din eğitiminin desteklenmesine ve gelişmesine de katkı sağlıyor.

F5HABER F5HABER
111 ülkeden öğrencilere eğitim desteği

Türkiye Diyanet Vakfı, uluslararası eğitim programlarıyla dünyanın farklı coğrafyalarında eğitim imkanından mahrum kalanlara eğitim imkanı sunarken, Müslüman toplulukların din eğitiminin desteklenmesine ve gelişmesine de katkı sağlıyor.

Uluslararası eğitim programlarıyla Türkiye'den ve dünyanın 111 ülkesinden öğrencilere eğitim imkânı sunan Türkiye Diyanet Vakfı, öğrencilere burs imkânının yanında barınma ve eğitim desteği de veriyor. Türkiye'nin yanı sıra gönül coğrafyasında eğitim çalışmalarını öncelikli faaliyet alanları içerisinde gören TDV, bu kapsamda dünyanın pek çok noktasından gelen öğrencilere Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Uluslararası Öğrenci Programı ve Uluslararası İlahiyat programı gibi projelerle eğitim imkanı sunuyor.

BAŞVURU TARİHLERİ

Türkiye'de eğitim görmek isteyen uluslararası öğrencilerin 1 Şubat - 31 Mart 2018 tarihleri arasında burs.tdv.org adresinden başvuru yapabilecekleri belirtilirken, başvuruların nisan ayı içerisinde değerlendirilerek gerekli şartları taşıyan adaylara yönelik mayıs ve haziran aylarında ülkelerinde mülakat yapılacağı ifade edildi. Mülakatlar sonucunda uygun görülen adaylar Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası Öğrenci Bursluluk Programına kabul edilecek.

Türkiye Diyanet Vakfı, 2018 uluslararası öğrenci programları kapsamında Uluslararası İmam Hatip Lisesi programı için 400, Uluslararası İlahiyat Lisans programı için de 200 öğrenci olmak üzere 600 öğrenciye daha Türkiye'de eğitim desteği vermeyi planlanıyor. Geçtiğimiz yıl Uluslararası İmam Hatip Liseleri için 74 ülkeden bin 936 öğrenci, Uluslararası İlahiyat Lisans programı için de 92 ülkeden 3 bin 609 öğrenci olmak üzere toplam 5 bin 545 öğrenci başvurmuştu.

"EĞİTİMLE MİLLETLER ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜLERİ İNŞA EDİYORUZ"

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli, vakıf olarak gerçekleştirdikleri eğitim programları ile milletler arasında gönül köprüleri kurduklarını söyledi. Hayata geçirilen eğitim projeleriyle bugün İslam dünyasında yaşanan pek çok eksikliğin giderilmesinin hedeflendiğini belirten Serenli, "Günümüz dünyasında bugün İslam'ın asli kaynaklarından beslenmiş, onu yaşayan ve aktaran bilge insanlara ihtiyaç var. Eğitime verdiğimiz destekler bu anlamda önemli bir konumda. Öğrencilerimizle birlikte bu ihtiyacın eksikliğini tamamlamak istiyoruz. Eğitim programlarıyla birlikte milletler arasında gönül köprüleri inşa ederken aynı zamanda Müslümanca bir bilincin inşa edilmesine de katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

"2 BİN 347 ÖĞRENCİYE TÜRKİYE'DE EĞİTİM İMKANI"

Türkiye Diyanet Vakfının vermiş olduğu eğitim destekleriyle İmam Hatip Liseleri ve İlahiyat Fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitimini sürdüren 2 bin 347 öğrencinin bulunduğunu vurgulayan Serenli, mevcut durumda Uluslararası İmam Hatip Lisesi programlarında 73 ülkeden bin 125 öğrenci, Uluslararası Lisans programlarında 65 ülkeden 507 öğrenci, Uluslararası İlahiyat programında 15 ülkeden 594 öğrenci, Uluslararası İlahiyat Lisansüstü programında ise 36 ülkeden 121 öğrencinin tamamen Türkiye Diyanet Vakfı desteğiyle eğitimlerini ülkemizde sürdürdüklerini kaydetti.

(İHA)

SONRAKİ HABER