SPK, ALB Menkul'e 228 bin lira para cezası kesti

Sermaye Piyasaları Kurulu, ALB Menkul Değerler A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda idari para cezalarının uygulanmasına karar verdi. Tutar ise 228 bin 232 lira idi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
SPK, ALB Menkul'e 228 bin lira para cezası kesti

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre ALB Menkul; iç kontrol elemanı istihdam edilmemesi sebebiyle 38 bin 308 lira, portföy aracılığı birim yöneticisinin istihdam edilmemesi sebebiyle 38 bin 308 lira, risk yönetim birimi personelinin istihdam edilmemesi sebebiyle 38 bin 308 lira, araştırma biriminin bulunmaması sebebiyle 38 bin 308 lira ve inceleme döneminde kaldıraçlı alım satım işlemlerinde müşterilere sunulan fiyatların dosya bütünlük değerlerinin zaman damgalı olarak tutulmaması ve saklanmaması sebebiyle de 75 bin lira olmak üzere, toplamda 228 bin 232 lira idari para cezasına çarptırıldı.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER