Bel fıtığına ne iyi gelir? Bel fıtığı belirtileri ve tedavisi

Ciddi iş gücüyle zaman kaybına neden olan bel fıtığı, bel ağrılarının en büyük nedenleri arasında yer alıyor. Her iki omur arasında yastık görevi yapan jöle kıvamındaki diskin taşması ya da yırtılması sonucu meydana gelen bel fıtığına nelerin iyi geldiği ve tedavisi merak ediliyor. Peki, Bel fıtığına ne iyi gelir? Bel fıtığı tedavisi nasıl yapılır?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bel fıtığına ne iyi gelir? Bel fıtığı belirtileri ve tedavisi

İnsan vücudunda omurganın bel kısmı toplamda beş adet omur ve diskten oluşur. Bu oluşum insan vücudunda vücut ağırlığını en fazla taşıyan yerdir.

Omurlar doğrudan omuriliği sarmalayarak herhangi bir hasar görmesini engeller. Bel fıtığı ise omurları arasındaki kıkırdağın bazı nedenlerden dolayı zorlanması, yerinden kayarak yırtılması ile meydana gelir. Bu durumlar oluşurken kıkırdak yapıdaki doku üzerinde yer alan sinirler sıkışır ve bel fıtığı meydana gelir. Bel fıtığının oluşmasında pek çok neden söz konusudur. Herkesçe bilindiği gibi bel fıtığı en çok ağır kaldırma ve beli zorlama gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkar.

Bel Fıtığının Nedenleri

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER