için kaldı

Zoom kullananlar dikkat! Ders için kullanımı yasaklandı!

Son dönemin popüler uygulamalarından biri olan Zoom ABD’de okullarda yasaklanmaya başladı. Peki ama neden? İşte konu hakkındaki detaylar.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Zoom kullananlar dikkat! Ders için kullanımı yasaklandı!

Koronavirüs salgını sonrasında popülarite kazanan uygulamalardan biri de Zoom oldu. Özellikle öğretmenlerin ve öğrencilerin tercih ettiği Zoom ile online ortamda sınıflar oluşturularak dersler işlenebiliyor.

Şimdiye kadar genel itibariyle online toplantılar için kullanılan Zoom, uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte binlerce, hatta milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Bu popülarite bazı sorunları da beraberinde getirdi.

Zoom kullananlar dikkat! Ders için kullanımı yasaklandı!

Geçtiğimiz gün programın pek çok açığa sahip olduğu ve bunun yanı sıra görüşmeleri kayıt altına aldığına dair bazı iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddiaların doğruluğu tartışılırken ABD okullarında Zoom’un yasaklandığı haberi geldi.

New York Eğitim Dairesi Başkanı Richard Carranza okul müdürlükleri ile paylaştığı resmi yazıda en kısa sürede Zoom’un kullanımına son verilmesini istedi.

Zoom kullananlar dikkat! Ders için kullanımı yasaklandı! - Resim : 1

Okulların yanı sıra SpaceX gibi devasa şirketler de bu uygulamanın kullanımını personellerine yasaklamışlardı.

Görünen o ki bu uygulama ile ilgili bariz sorunlar söz konusu. Dolayısıyla ülkemizde de online ders anlatımlarında farklı uygulamalara geçilmesi gerekiyor. Eğer siz ya da bir tanıdığınız bu uygulama üzerinden uzaktan eğitim alıyorsa onu uyarmanızı tavsiye ederiz. Zira uygulama arayüzünde ciddi tehditler olmasa ABD’de pek çok okula Zoom’un kullanılmamasına dair yazı gönderilmezdi.

Size tavsiyemiz, Zoom’a alternatif olabilecek uygulamalara göz atamanız. Keza bu tarz pek çok uygulama bulunuyor. Örneğin Microsoft imzası taşıyan Teams ile de bu tarz online toplantı ve dersler gerçekleştirebilirsiniz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER