Kentte koronavirüs vaka artışının nedeni

Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, Türkiye’de, nüfusa oranla en fazla vakanın görüldüğü Gümüşhane'de, yayla hareketliliğinin çok fazla olduğunu söyledi. Doç. Dr. Ulutaşdemir, “Kürtün ilçesinde özellikle yayla hareketleri çok fazla. Çoğunlukla Giresun bölgesinden gelenler bulaş riskini arttırıyor. Yayla göçlerinin vaka sayılarını arttığını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kentte koronavirüs vaka artışının nedeni

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı, illere göre 15-21 Mayıs tarihli koronavirüs risk haritasında Gümüşhane’de vaka sayısı, 100 bin kişide 109,38'den 163,72'ye çıktı. Gümüşhane, bu oranla Türkiye’de en çok vaka görülen il oldu.

‘YÜZ YÜZE BAYRAMLAŞMANIN SONUCUNU YAŞIYORUZ’

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Bölümü Öğretim Üyesi ve İl Pandemi Kurulu Üyesi Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, yayla göçlerinin vaka sayısını artırdığını söyledi. Doç. Dr. Ulutaşdemir, “Kürtün ilçesinde özellikle yayla hareketleri çok fazla. Çoğunlukla Giresun bölgesinden gelenler bulaş riskini arttırıyor. Yayla göçlerinin vaka sayılarını arttığını düşünüyoruz. Bayramda Karadeniz kültürünün getirdiği geleneksel davranış hareketliliği, aile içi ve yüz yüze bayramlaşmanın sonucunu yaşıyoruz. 17 Mayıs’tan sonraki kademeli normalleşme, vatandaşlarımız tarafından yanlış anlaşıldı. Bu da insanların psikolojisinin bir sonucu, insanlar evlerinde sıkıldılar ama bu noktada biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor. Aslında biz istatistiksel olarak arttık çünkü nüfus oranımız çok düşük” dedi.Kentte koronavirüs vaka artışının nedeni - Resim : 1

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER