için kaldı

Erdoğan'ın övdüğü Kastamonu pastırmasına talep arttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine ikram edilen Kastamonu pastırmasını yedikten sonra, “Mantıda Kayseri, pastırmada Kastamonu” demesi üzerine Kastamonu pastırmasına talepler arttı.

POSTA POSTA
Erdoğan'ın övdüğü Kastamonu pastırmasına talep arttı

Ünlü gurme Vedat Milor’dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da lezzetini beğendiği Kastamonu pastırması üreticisinin yüzünü güldürdü. Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin ardından Kastamonu pastırmasına yönelik taleplerin arttığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının ardından kendisine ikram edilen Kastamonu pastırmasını yedikten sonra, Kayserili olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye takılarak, “Kastamonu pastırması daha iyi” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Mantıda Kayseri, pastırmada Kastamonu” demesi üzerine Kastamonu pastırmasına özellikle il dışından talep arttı. Pastırma üreticileri, pastırmaya yönelik talebin arttığını ve bundan dolayı da memnuniyet duyduklarını söyledi.

“Cumhurbaşkanımızın sözlerinin ardından talepler arttı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Kastamonu pastırmasından övgüyle bahsetmesi ve lezzetini beğenmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, “Çünkü Kastamonu pastırmamız bu övgüyü fazlasıyla hak ediyor. Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra pastırmamıza yönelik talepler hızla artmaktadır. İnanılmaz derecede Kastamonu pastırması paketlenerek kargo ile diğer illerimize gönderilmektedir. Tabii ki de Kastamonu pastırması ile Kayseri pastırması arasında fark vardır. Çünkü Kastamonu pastırması doğal olarak üretilip, kesim şekli ile ve Taşköprü sarımsağıyla birleşince de pastırmamız insana farklı bir lezzet sunmaktadır. Kayseri pastırması da bizim memleketimizin bir pastırmasıdır. Sonuç olarak bizler, Kastamonu pastırmasını Taşköprü sarımsağıyla birleştirdiğimiz zaman Kayseri pastırmasına göre bir lezzet farkı oluşuyor. Pastırmamızın mutlaka lezzetine bakılmasını ve bu lezzeti tatmasını tavsiye ediyorum. Bizler Kayseri'ye rakip falan değiliz, sadece lezzet farkının olduğunu düşünüyoruz. Kim neyi seviyorsa onu tatmasını istiyoruz” dedi.

“Cumhurbaşkanımız bizim, 20 yıllık müşterimizdir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıllık müşterileri olduğunu söyleyen pastırma üreticisi Sedat Tabakoğlu ise, “Kastamonu pastırması, doğal şartlarda pastırma yazında yapılan ve hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yayla hayvanlarını kullanarak yapmış olduğumuz bir üretimdir. Kayseri pastırması ise artık fabrikasyona dönmüştür yani katkı maddesi kullanılarak yapılan bir üretimdir. Bizim hiçbir ürünümüzde katkı maddesi yoktur ve pastırma yazları denen bir dönemde yayla hayvanlarından yapılarak günün güneşiyle gecenin de ayazıyla askıda açıkta kuruyan bir pastırmadır. Pastırmamızda kaya tuzu kullanıyoruz, onun dışında hiçbir katkı maddesi yoktur. Kuruduktan sonra çemenine Taşköprü sarımsağı katılarak ayrı bir lezzet verilir. Çemenlendikten sonra birkaç gün sonra asılır ve kurutulan bu pastırma tekrar kuruduktan sonra satışa sunulur. Bunun tadı bu yüzden farklıdır. Zaten Cumhurbaşkanımız, senelerdir bizim pastırmamızı yer ve bizim pastırmamızı kullanırlar. Cumhurbaşkanımız bizim müşterimizdir, Tayyip bey bizim 20 yıllık müşterimizdir” diye konuştu.

"Cumhurbaşkanımızın konuşması bizim için gurur kaynağıdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kastamonu pastırmasını beğenmesinin ardından satışlarda artış olduğunu belirten Sedat Tabakoğlu, “Cumhurbaşkanımızın bu şekilde konuşması hem bizim için hem de Kastamonu'muz için bir gurur kaynağıdır. Cumhurbaşkanımızın pastırmamız ile ilgili sözleri satışlarımızı etkiledi. Özellikle il dışından talepler arttı, satışlarımız arttı. Hem esnaflarımız için hem de Kastamonu'muz için çok iyi oldu” şeklinde konuştu.

İHA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER