Hindistan'da aranan tarikat lideri Ekvador açıklarındaki adada devlet kurduğunu açıkladı

Hindistan'da insan kaçırma ve tecavüz suçlarından aranan, kendisini "kutsal" ilan eden Hindu tarikat lideri Nithyananda, Ekvador açıklarındaki bir adada kendi devletini kurduğunu duyurdu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hindistan'da aranan tarikat lideri Ekvador açıklarındaki adada devlet kurduğunu açıkladı

Ülkesinde büyük bir takipçi kitlesi olan Nithyananda, tarikatına bağış toplamak için çocuk kaçırma ve müritlerinden birine tecavüz suçlamasıyla Gujarat eyalet polisi tarafından aranıyordu.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, nerede olduğu bilinmeyen Nithyananda, Çarşamba günü bir açıklama yaparak "Kailaasa Cumhuriyeti"ni ilan etti ve devlette yaşayanların "dünyanın en büyük ve en saf Hindu ulusu" olacağını duyurdu.

Bu "kozmik ülke", zengin müritlerinden birinin Ekvador açıklarında satın aldığı özel bir adada kuruldu, Hindu ibadetini yapanların vatandaşlık ve pasaport başvurusu yapabilecekleri duyuruldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER