için kaldı

’’O operasyonlar şu an itibariyle devam ediyor’’

Başbakan Davutoğlu, PKK ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik hava operasyonlarının kararlılıkla devam ettiğini belirterek, "Suriye'de üçüncü dalga Irak'ta da ikinci dalga operasyonu başlatma talimatı verdik. O operasyonlar şu an itibariyle devam ediyor" dedi.

F5HABER F5HABER
’’O operasyonlar şu an itibariyle devam ediyor’’

Başbakan Davutoğlu, PKK ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik hava operasyonlarının kararlılıkla devam ettiğini belirterek, "Suriye'de üçüncü dalga Irak'ta da ikinci dalga operasyonu başlatma talimatı verdik. O operasyonlar şu an itibariyle devam ediyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul'daki Huber Köşkü'nde görüşmesi öncesinde Esenboğa Havalanı'nda basın mensuplarına PKK ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik hava operasyonlarına yönelik açıklamada bulundu.

PKK ve DEAŞ'a yönelik hava operasyonlarını değerlendiren Davutoğlu, "Güvenlik zirvesinde daha önce aldığımız kararlar çerçevesinde başlattığımız operasyonlar kararlıkla sürüyor. Perşembe gecesi bildiğiniz gibi sabah 03.00'e karşı önce Suriye'de DEAŞ, Türkiye sınırını tehdit eden DEAŞ unsurlarına karşı bütün hedeflerin tavsiye edildiği başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. eş zamanlı olarak sabaha doğru Türkiye'yi tehdit eden bütün terör örgütlerine, ayrım gözetmeksizin DEAŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine karşı daha sonra 22 il de yaygınlaştırılan operasyonlar başlatıldı" şeklinde konuştu.

Dün gece saat 23.00 civarında Suriye'de önce DEAŞ menzillerine dönük olarak ikinci bir dalga operasyonları başlatıldığını ifade eden Davutoğlu, "Bu kez sınırda tehdit teşkil eden ve sınıra doğru bir sığınak yapma amacı güden unsurlara karşı başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Bundan hemen sonra Kuzey Irak'da bu kez PKK terör örgütü menzillerine, kamplarına dönük olarak çok kapsamlı bir operasyon hayata geçirildi. Bu operasyon saat 04.00'e kadar takriben sürdü. Saat 02.30 civarında operasyona konuta eden komutanlarımız ve ilgili bakanalrımız, güvenlik birimlerimizle de bir toplantıda Çankaya Köşkü'nde bir araya geldik. Hedef olarak seçilen noktaların büyük bir başarıyla tavsif edildiğini görmekten memnuniyetimi ifade etmek isterim. Tek tek hedef noktaları bize aktarıldı, arz edildi. Orada yaptığımız neticeler değerlendirmesinde Suriye'de üçüncü dalga Irak'da da ikinci dalga operasyonu başlatma talimatı verdik. Bu hem hava operasyonlarımızın yaptığı hem de karadan Türkiye sınırı içerisinden top desteği ile yürütülen operasyonlardı. O operasyonlar şuan itibari ile devam ediyor. Kararlılığımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Biz bu operasyonları başlatırken gelişmelerin siyasi, askeri, güvenlik sonuçlarını çok detaylı bir şekilde etüt ederek buna karar verdik. Bugün bütün gece 22 il de süren operasyonlarda da bir önceki gün deki 302 terör unsurunun gözaltına alınması üzerine, dün gece de 288 terör unsuru, her 3 terör örgütüne mensup unsur polis ve jandarmalarımız tarafından gözaltına alındı. Şuanda toplamda 590 terör örgütüyle iltisaklı ve potansiyel tehdit eden unsur gözaltına alınmış durumdadır. Bu çalışmalarda kararlılıkla sürdürülüyor. Bir kez daha ifade etmek isterim bu operasyon kararı askeri yetkililerimizin, emniyet görevlilerimizin, bakanlıklarımızın bir dönemdir yaptığımız değerlendirmeler çerçevesinde yaptığımız istişareler çevresinde bakanlar kurulunda, milli güvenlik kurulunda yaptığımız istişareler çerçevesinde son olarak geçtiğimiz güvenlik zirvesinde aldığımız kararlarla hayata geçirilmiştir" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nerelerden çıktıkları, nereden talimat aldıkları malum bazı çevreler 3 terör örgütünü birden Türkiye'yi neredeyse kıskaca almak amacıyla harekete geçirmişlerdir. Dolayısıyla bu operasyonların birinci amacı ülkedeki demokratik düzeni korumaktır. Özgürlükleri korumaktır ve halkımızın hayat hakkı başta olmak üzere bütün hak ve özgürlükleri teminat altına almaktır. Kamu düzeninin olmadığı yerde özgürlüklerin nasıl yok edildiğini çevre ülkelerden görüyoruz. Birinci hedefimiz demokrasimizi korumaktır."

(İHA)

SONRAKİ HABER