Gaflet ne demek? Gaflet nedir? Gaflet TDK kelime anlamı

Gaflet kelimesi günlük yaşamda sıkça kullanılan ve bir eylem sonrasında yer alan sonuç için dile getirilen bir kelimedir. Gaflet kelime anlamı ve TDK açıklaması hakkında merak edilenler için işte detaylar…

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gaflet ne demek? Gaflet nedir? Gaflet TDK kelime anlamı

Gaflet, insanların gerçek sorumluluklarını ve dünyaya gelme amaçlarını unuttukları anlamına gelen bir kelimedir. Körlükten kaçınmalıyız. Gaflet türü her durumdan kurtulmak için Allah’ı hatırlamanız gerekir. Böylece, kalp bir yanlıştan uyanır ve inançla dolar. Kalbi inançla doldurmak dünyadaki en önemli şeylerdendir. Elbette ahiret hayatına hazırlanırken, dünyevi yaşam kesintiye uğratılmamalıdır.

Gaflet Nedir?

Gaflet, ahlak ve mistisizm terimi olarak dünyanın veya geleceğin yaşamı için gerekli olan her tür durumun önemini idrak edememe durumudur. Dini bir terim olarak gaflet, önemsiz işler yapmak ve Allah ile ilgili olan her şeyden uzaklaşmak demektir. Kişinin egosuna ve coşkusuna yenik düşüp, dünyevi her işi ön plana aldığı için Allah'a olan görevlerin arka plana atılması yine gaflet olarak tanınır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER