Bakan Kasapoğlu'ndan CHP'li vekile sert yanıt!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) Gençlik ve Spor Bakanlığın bütçe görüşmeleri sırasında konuşan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'na çok sert yanıt verdi.

F5HABER F5HABER
Bakan Kasapoğlu'ndan CHP'li vekile sert yanıt!

Meclis Genel Kurulu'nda, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kurumların 2020 yılı bütçelerinin görüşmelerinde konuşma yapan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun oturduğu sıraya "işsizlik ve mutsuzluk Oscarı" olarak nitelendirdiği ödülü bıraktı. Genel Kurul'da CHP'li vekilin yaptığı hareketi eleştiren Bakan Kasapoğlu, tarihi bir konuşmaya imza attı.

KARTVİZİT ÖYLE TAKDİM EDİLMEZ , SİZE SPOR YAPMAYI TAVSİYE EDİYORUM"

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'nu nezakete davet eden Bakan Kasapoğlu, "Sayın Bartın Milletvekilimiz, sabahleyin kartvizitini bıraktınız, onu bırakıyorum; hoş olmayan bir şekilde bıraktınız ama ben size nezaket çerçevesinde bırakacağım ancak şunu bilin; Sayın Cumhurbaşkanımız gençlerin en büyük dostu. Onun ısrarıyla sizlere rağmen bu Meclis 18 yaşındaki gençlerle tanıştı, size rağmen" dedi.

CHP'li Bankoğlu'na spor yapma tavsiyesinde bulunan Bakan Kasapoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Sayın Vekil, sizi kartvizitinizi getirirken biraz gergin gördüm, kartvizit öyle takdim edilmez. Size acilen spor yapmayı tavsiye ediyorum, spor. Tabii, herkese spor yapmayı tavsiye ediyoruz; daha çok spor, daha çok sağlık, daha çok mutluluk" 

Bakan Kasapoğlu'ndan CHP'li vekile sert yanıt! - Resim : 1

"FIRAT'IN, DİCLE'NİN MENDERES'İN KUZULARINI KAPTIRMAYACAĞIZ"

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak daha nitelikli ve donanımlı bir gençlik için tüm güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Bakan Kasapoğlu," Fırat'ın, Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmama adına gece gündüz demeden çalışacağız ve inşallah ne Fırat'ın ne Dicle'nin ne Sakarya'nın ne Menderes'in kuzularını kaptırmayacağız. Kandan, gözyaşından beslenenlere hiçbir fırsatı vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

"GENÇLERİMİZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ"

Gençlerin Türkiye’nin geleceği adına büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Bakan Kasapoğlu, " Bizim yaptığımız, onların yıktığı, yaktığı tesisleri yeniden yaptık. inşallah bundan sonraki süreçte yakıp yıkmalarına da müsaade etmeyeceğiz, gençlerimizle orada spor yapacağız, gençlerimiz oradan şampiyonlar çıkaracaklar. Bu ülkenin hiç bir kaynağını kötü emeli olan insanlara kullandırmayacağız; gençlerimiz, bizim en büyük imkânımız, en büyük kaynağımız, her şey onlar için" ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKENİN HER KARIŞINDA CUMHURBAŞKANIMIZIN ALIN TERİ VAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençliğe verdiği önemi vurgulayan Bakan Kasapoğlu, "Burslardan bahsediyorsunuz, kredilerden bahsediyorsunuz.Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanıyken başlattığı bursları siz kestirdiniz; Anayasa Mahkemesine götürdünüz, iptal ettirdiniz. Şimdi de gençlerin mutsuz olduğundan bahsediyorsunuz" dedi.

"YILLARCA ATATÜRK'Ü, GENÇLİĞİ İSTİSMAR ETTİNİZ"

Bakan Kasapoğlu, muhalefete yönelik tepkisini ," Artık, bakın, çamur siyasetiyle, lafla peynir gemisi yürütemezsiniz. Lafla peynir gemisi yürütemezsiniz. Yıllarca Atatürk'ü istismar ettiniz, gençliği istismar ettiniz. Artık kimse inanmaz bunlara" sözleriyle tamamladı.

SONRAKİ HABER