(Özel Haber) Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen Mezarının Başında Anıldı

Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen mezarı başında anıldı. Anma törenine 20 kişinin katılması dikkat çekti.

F5HABER F5HABER
(Özel Haber) Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen Mezarının Başında Anıldı

Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen mezarı başında anıldı. Anma törenine 20 kişinin katılması dikkat çekti.

Hatay'ın Türkiye'ye bağlanmadan önce Cumhurbaşkanı yapan ve Türkiye topraklarına katılmasında büyük rol oynayan Tayfur Sökmen, Zincirlikuyu'da mezarı başında anıldı. Anma törenine torunları Tarık Sökmenoğlu, Tülin Sökmenoğlu, Gökalp Sökmenoğlu, Yiğit Sökmenoğlu, Deniz Sökmenoğlu Nilgün Dener, Şişli Belediye Başkan yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu, Hatay Yardımlaşma Derneği başkanı Akay Masereci katıldı. Sökmen'in mezarının başında bir dakikalık saygı duruşundan sonra Kur'an-ı Kerim okundu.

Mezarı başında konuşma yapan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu; "Bu fedakâr insanlar Türkiye Cumhuriyeti topraklarını bu noktaya getirdiler. Ama ne yazık ki bugün Hatay'ın sokaklarında bombalar patlıyor. Bu bombalardan dolayı duyduğum üzüntüyü de söylemeden duramayacağım" dedi.

Hatay Yardımlaşma Derneği Başkanı Akay Masereci ise "Ona hemşerimiz diyebiliriz, Cumhurbaşkanımız diyebiliriz, ağabeyimiz diyebiliriz. Kardeşimiz diyebiliriz önderimiz diyebiliriz. Onun zamanında göstermiş olduğu devlet millet sevgisi ve Misakı Milli sınırlarını olan inancı birer önder ve ülkü olmaktadır" diye konuştu.

Dedesinin Türk Milletine büyük işler yaptığını dile getiren Tarık Sökmen de "Bu toprağa toprak katmış. Türkiye çok önemli bir şeyi yapmış bence bugün belki de var olmayan bir şeyi sınırlarımıza sınır katmış Misakı Milli'nin son hareketlerinde birini yapmış. Ama bugün yine aynı yerde Suriye ile bir çatışma içindeyiz. Bu çatışma inşallah en kısa zamanda olumlu bir şekilde sonuçlanır. Gerçekten hataya ve o çevreye zarar veriyor" ifadelerini kullandı.

Bir dönem Cumhurbaşkanlığı yapan Tayfuk Sökmen'in anmasına sadece 20 kişinin katılması dikkat çekti.

SONRAKİ HABER