TIR taşımacılığında düzenleme

TIR'la yapılan taşımacılığı düzenleyen mevzuatta değişikliğe gidildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TIR taşımacılığında düzenleme

Ticaret Bakanlığının "Gümrük Genel Tebliği'nde (Tır İşlemleri) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Düzenlemeyle 1975 tarihli Tır Sözleşmesi'nde yapılan değişiklikler, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ticaret Bakanlığının kurulmuş olması ve 7190 sayılı Gümrük Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un yasalaşması nedeniyle Tır Sözleşmesi hükümlerini düzenleyen Gümrük Genel Tebliği'nde değişiklik yapıldı.

Buna göre, 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun 235'inci maddesinde Türkiye gümrük bölgesine getirilen ve varış gümrük idaresine kara yolu ile sevk edilmek üzere transit rejimine konu edilen serbest dolaşımda olmayan eşyanın, yapılan kontrol veya muayenesi sonucunda, beyan edilenden belirgin şekilde farklı cinste olduğu tahlil, teknik inceleme ve araştırmaya gerek olmaksızın tespit edilirse fiilin niteliğine göre tebliğde belirtilen iş ve işlemler yapılacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER