Fauci'den flaş aşı ve Omicron açıklaması: İhtiyacımız yok!

ABD ve dünyada koronavirüs salgınının en yetkin isimlerinden bir olan Dr. Anthony Fauci, dünyanın bir numaralı korkusu haline gelen Omicron varyantı ve Kovid-19 aşılarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fauci, son günlerde büyük merak yaratan, bu varyant için 'özel geliştirilmiş' bir aşıya ihtiyacımız olup olmadığı sorusunu cevapladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fauci'den flaş aşı ve Omicron açıklaması: İhtiyacımız yok!

Dr. Anthony Fauci 1984'ten beri Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü'nün direktörü ve aynı zamanda ABD Başkanı Joe Biden'ın da Baş Tıbbi Danışmanı. Başarılı bir immünolog olan Fauci Ocak 2020'den beri de ABD'deki Kovid-19 pandemisine müdahale eden Beyaz Saray Koronavirüs Görev Gücünün en önemli üyesi.

Dün Beyaz Saray'ın bilgilendirme toplantısında konuşan Fauci, ABD'de de giderek yayılan Omicron varyantı ve kovid-19 aşılarının durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyada 75'ten fazla ülkeye yayılan ve ABD'nin de 36 eyaletinde görülen Omicron varyantı hem sahip olduğu çok sayıda mutasyon hem de bulaşma hızıyla dünyanın yeni korkulu rüyası haline gelmiş durumda.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER