için kaldı

Haleplilerden dönüş sözü

Suriye rejiminin katliamından kaçarak Halep'teki evlerini geride bırakan aileler, dönüş sözü verdi. Halepliler, evlerinden çıkarken duvarlara "Esed gidecek. Kısa süre sonra döneceğiz", "Halep seni seviyoruz", "Halep özgürdür" gibi yazılar yazdı.

F5HABER F5HABER
Haleplilerden dönüş sözü

İDLİB /HALEP - Halit Süleyman - Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'in doğusunda tahliye edilen binlerce sivilden geriye duvarlara yazdıkları "geri döneceğiz" sözleri kaldı.

Türkiye ve Rusya arasındaki yoğun görüşmeler neticesinde sağlanan ateşkes sürecinin öngördüğü tahliyeler, dün öğle saatlerinde başladı.

Şu ana kadar 5 tahliye konvoyuyla 7 bin 500 sivil ve muhalif savaşçı, Türkiye sınırındaki İdlib'e taşındı.Kuşatma bölgesinde çekim yapan AA muhabirleri, evlerin duvarlarında "Esed gidecek. Biz kısa süre sonra döneceğiz", "Halep seni seviyoruz", "Halep özgürdür", "Biz isteyerek değil, zorla çıktık" yazılarını görüntüledi.

İdlib'e getirilen sivillerden Ebu Hamza, AA muhabirine, "Kuşatma altındaydık. Zorla çıkartıldık. Halep'i savaş uçaklarıyla bombaladılar. Yemek yoktu. İçecek de yoktu. Havan toplarıyla her gün rejim bize saldırıyordu. Ailelerimizi, çocuklarımızı kaybettik. Allah'ın izniyle geri döneceğiz." diye konuştu.Sükkeri semtinden gelen Um Şefik: "Eşimin tedaviye ihtiyacı vardı. Onun çıkması lazımdı. Evimiz her gün bombalanıyordu. Bu evde nasıl kalabilirdim?" dedi.

Kuşatmadan çıkabilen medya aktivisti Ebu Velid Halebi de, Halep'e tekrar döneceklerini söyledi.Halebi, "Şimdi Halep'in kuzey kırsalına yöneleceğiz ve Halep'i inşallah tekrar fethedeceğiz. Halep'te kuşatılmış bölgeden hastaların ve yaralıların çıkmasını sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca Türkiye hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum." diye konuştu.Rejim ve destekçilerinin 4 Eylül'de kuşattığı Halep'te tahliyeler başlayana kadar bin 138 sivil öldürüldü. Tahliyenin başlamasının ardından rejim yanlısı yabancı terörist grupların, sivillerin bulunduğu araç konvoyuna ateş açması sonucu 4 sivil hayatını kaybetti.

SONRAKİ HABER