Vinyet Nedir? E-Vignette Nereden Ve Nasıl Alınır?

Avrupa'nın farklı ülkelerinde otoyol ve köprüleri kullanabilmek için vinyet kartına ihtiyaç bulunmaktadır. Özellikle değişik Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye kendi aracı ile geçiş yapmak isteyen pek çok vatandaş, mutlaka vinyet kartına sahip olması gerekmektedir. Bu yüzden vignette olarak da bilinen bu kart hakkında araştırma yapılmaktadır. Peki, Vinyet nedir? E-Vignette nereden ve nasıl alınır? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Vinyet Nedir? E-Vignette Nereden Ve Nasıl Alınır?

Avrupa'da yer alan farklı köprü ve otoyollar için geçiş anında vinyet kartı kullanılmaktadır. Bu durum araçlara ve pek çok değişik ülkeye bağlı olarak ücret noktasında değişkenlik gösterir. Aynı zamanda farklı yolları kullanmak suretiyle de bu karta sahip olmak mümkün. Gurbetçi vatandaşların ve ayrıca Avrupa vatandaşlarının da bu kartı geçiş anında kullanması bir mecburiyettir.

 Vinyet Nedir?

 Vinyet Avrupa'daki köprü ve otoyollardan geçmek için ücret adına kullanılan karttır. Bu kart için ele alınan ücretler her Avrupa ülkesine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Aynı zamanda haftalık ya da aylık ve yıllık olarak elde edilebilmektedir. Diğer yandan araçların dingil ağırlığına bağlı olarak gidiş anında ücretler değişkenlik gösterir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER